Vermillion Growers is een door vrouwen geleid familiebedrijf uit het Canadese Manitoba dat een crowdfunding- en investeringscampagne heeft opgezet om geld in te zamelen voor wat zij de eerste grootschalige kas van Manitoba noemen. Vermillion Growers is van plan om trostomaten te planten. "Tomaten zijn de grootste groep importkasgroenten: naar schatting 90% van de tomaten in Canada worden geïmporteerd. We willen importeurs vervangen, niet bestaande lokale telers", verklaren ze.

Eerder dit jaar begon het bedrijf met de bouw van de eerste fase van 5 hectare. Hun eerste oogst is gepland voor het einde van 2019. De totale bouw is gepland in drie fasen, uitbreidend tot 30 hectare aan het einde van jaar 5. "We kunnen trostomaten in Manitoba laten groeien en het weer is geen obstakel voor voedzame, heerlijke producten die het hele jaar door beschikbaar zijn. Onze hightech kassen profiteren van het koele weer omdat ze gemakkelijker te verwarmen zijn dan af te koelen en we kunnen volledige traceerbaarheid bieden."

Het bedrijf is nu een partnerschap aangegaan met FrontFundr, het grootste crowdfundingsplatform van Canada om het resterende bedrag bijeen te brengen dat nodig is om de 5 hectare aan kassen te bouwen. Canadezen kunnen vanaf ongeveer 166 euro op het platform investeren. "Bij ons groeien niet alleen de planten, maar ook de mensen en de gemeenschap. Daarom openen we ook de investeringsmogelijkheden voor de gemeenschap, zodat mensen niet alleen kunnen profiteren van de honderden banen die we zullen creëren, maar ook van investeringen in het bedrijf."

Investeerders
Het bedrijf heeft een financieringsstrategie opgesteld die aandelenbeleggers en preferente aandeelhouders combineert.  Op deze manier hebben ze tot nu toe 8,5 miljoen euro opgehaald en zijn ze op zoek naar nog eens 2,5 miljoen euro.

De crowdfunding heeft 200.000 aandelen beschikbaar (preferente aandelen van elk ongeveer 33 euro) en vraagt ​​een minimumaankoop van vijf aandelen. Ze bieden een dividend van 8% en stellen zich ten doel door middel van ingehouden winsten en traditionele financiering in staat te zijn beleggers binnen 3 jaar uit te kopen.

"Noord-Amerikanen eten gemiddeld ongeveer 7,3 kilo tomaten per jaar." Met onze huidige contracten kunnen we 2,6-2,8 miljoen mensen bereiken in Manitoba, The Saskatchewan en Western Ontario. Dat is 18.900.000 kilo tomaten ", concludeerden ze.

Klik hier om naar FrontFundr te gaan.