Parijse supermarkt wordt zelfvoorzienend door indoor kruidenteelt

De Fransen houden van groenten uit eigen land. De Franse supermarkt Metro speelt hierop in en teelt zelf z'n kruiden. Bieslook, basilicum, koriander, mint, dille en peterselie groeien nu in een Parijse Metro winkel. 

 

Meer dan 50 teeltbedrijven
De kruidenteelt wordt gerealiseerd door Infarm, een Duits bedrijf dat in meer dan 50 Berlijnse supermarkten, restaurantkeukens en distributiemagazijnen opereert. Infarm werd in 2013 opgericht door Osnat Michaeli en de broers Erez en Guy Galonska. 

De teelt in Parijs is de grootste tot nu toe. Erez Galonska: "We wilden de hele aanbodketen van begin tot einde veranderen. Geen teeltbedrijven buiten de stad, een optimale opbrengst en afzet. We moesten dus telen waar mensen wonen en eten."

 

De teeltlocatie heeft een afzet van 1.200 planten per maand. De 80 m2 verticale teelt produceert ongeveer 4 ton kruiden, groene groenten en micro-groenten per jaar. Dat betekent dat Metro volledig zelfvoorzienend in z'n kruidenteelt zal zijn. 

Elke bedrijfsteelt is een gecontroleerd ecosysteem met op maat gemaakte teeltrecepten voor licht, temperatuur, pH en nutri├źnten. Het systeem verzendt 24/7 informatie over groei naar Infarm zodat ze kunnen leren, aanpassen en optimaliseren. 

Uitbreiding
Infarm breidt zich uit naar Londen, Kopenhagen en andere Duitse steden en wil uiteindelijk 1.000 teelten in heel Europa opzetten. Op de lijst staat ook uitbreiding naar de VS. Daar is een investering van 21 miljoen euro in gestopt.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven