Gardener's Pride aan de slag met ProCC

Arbeidsregistratiesystemen voor tijdelijke productielocaties

Tholen - Gardener’s Pride, tomatenteeltbedrijf, heeft de handen ineengeslagen met ProCC. Een belangrijke reden is volgens Marco van Overbeek dat zijn bedrijf ook op tijdelijke huurlocaties dit flexibele teelt- en arbeidsregistratiesysteem kan inzetten.Om de productie ook op die tijdelijke locaties goed in kaart te brengen, heeft Van Overbeek ProCC in de arm genomen. “We waren voor deze kassen op zoek gegaan naar een betaalbaar en makkelijk te implementeren arbeid- en teeltregistratiesysteem. Voor locaties die niet in eigendom zijn, zoek je immers een oplossing die jou als ondernemer niet meteen op hoge kosten jaagt. Die hebben we gevonden in het gebruiksvriendelijke systeem van ProCC. De flexibiliteit was een belangrijke reden om ermee in zee te gaan. We kunnen het systeem namelijk heel makkelijk overzetten naar onze andere locaties,” aldus Marco van Overbeek.

Inmiddels wordt nu dus op alle tijdelijke locaties van Gardener’s Pride gewerkt met ProCC. “Wij vinden het een grote pre dat het systeem kan worden aangepast aan de specifieke vraag van de ondernemer. Het is bijna een Plug and Play systeem. Zonder opstartproblemen konden we meteen aan de slag. Bij vragen is ook altijd direct contact mogelijk. Dat vinden we heel prettig, dat de mensen van ProCC begrijpen dat we snel door willen. Precies, flexibiliteit op alle fronten.”

Altijd extra kasruimte nodig
Het familiebedrijf Van Overbeek teelt in het noorden van ons land tien verschillende soorten in het fijn segment, waaronder de populaire snoeptomaatjes, cherry’s aan een tak, het Romaatje en de regenboogmix met zijn verschillende kleuren tomaten. De grootvader van Van Overbeek legde in het Zuid-Hollandse Rhoon het fundament voor wat nu een hypermodern teeltbedrijf is met locaties in Drenthe en Friesland. In deze twee provincies vonden zijn kinderen en kleinkinderen de ruimte om het bedrijf uit te breiden. Automatisering en biologische bestrijding met behulp van insecten gaan er hand in hand met aandacht voor het mooie product dat de fijne tomaat anno 2018 is. Vaste afnemers zijn al 30 jaar Albert Heijn en Bakker Barendrecht.

Circa zes miljoen kilo sappige tomaatjes gaan er per seizoen de kasdeuren uit voor de Nederlandse markt. Om aan die vraag te kunnen blijven voldoen, heeft Gardener’s Pride nu al 30 hectare kassen tot zijn beschikking in het Friese Beetgum en het Drentse Klazienaveen. Daarnaast wordt in de omgeving extra kasruimte gehuurd op verschillende locaties, die doorgaans variëren tussen twee en vijf hectare voor een periode van enkele jaren.
,,Er komt in Nederland steeds meer vraag naar speciale producten. Dankzij de aandacht voor gezond eten zit er een grote groei in snackgroenten. Daardoor hebben we altijd extra kasruimte nodig. Ook omdat we volgend jaar op verzoek van onze afnemers beginnen met het telen van komkommers erbij,” verklaart Marco van Overbeek, die samen met zijn ouders en zus Gardener’s Pride heeft gemaakt tot de goedlopende onderneming die deze nu is.

Voor meer informatie:
ProCC
Van Schravendijkplein 2
3131 GW Vlaardingen
tel 085 - 2500 311
www.procc.nl 
jeffrey@procc.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven