Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Biobest en Bee Vectoring Technologies sluiten kruislicentieovereenkomst af

"Hommelvectoring sneller en breder in de markt te zetten"

Het Canadese Bee Vectoring Technologies International (BVT), ontwikkelaar van oplossingen voor duurzame landbouw, en de Belgische Biobest Group NV, actief op het gebied van bestuiving en biologische bestrijding, kondigen op 30 oktober een samenwerking aan. Beide ondernemingen bieden elkaar wederzijds toegang tot bepaalde octrooien op het gebied van hommelvectoring.

Deze overeenkomst maakt het beide ondernemingen makkelijker om telers in de hele wereld oplossingen aan te bieden op dit gebied. Hommelvectoring houdt in dat hommels natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen gericht en dus efficiënt en effectief op het gewas aanbrengen. Tegelijkertijd zorgen de hommels voor bestuiving van het gewas. De aanpak zorgt voor een spectaculaire vermindering van overmatige bespuitingen en waterverbruik. Daarmee voorziet het telers van hogere opbrengsten, betere gewasbescherming en een gezondere natuurlijke oplossing.

Pioniers in hommelvectoring
Jean-Marc Vandoorne, CEO van Biobest: “Bestuiving door hommels is een doorslaggevende factor in de landbouw overal ter wereld. Het heeft gezorgd voor een enorme toename van de productiviteit en voor een onmiskenbare stap in de richting van meer duurzaamheid. Hommelvectoring biedt een nieuw scala aan toepassingsmogelijkheden. Het combineert bestuiving met gerichte gewasbehandeling.”

Zowel Biobest als BVT zijn pioniers op het gebied van hommelvectoring. “Het wederzijds verlenen van licenties voor specifieke patenten van beide ondernemingen biedt kansen. Onze partners en onze klanten krijgen toegang tot de beste mogelijkheden van hommelvectoring. Bovendien kunnen zij erop vertrouwen dat Biobest en BVT het voortouw nemen in de verdere ontwikkeling.”

Gedeelde visie en betrokkenheid
Ashish Malik, CEO van BVT, vult aan: “BVT en Biobest delen een visie en een betrokkenheid bij duurzame landbouw. Wij geloven dat hommelvectoring een krachtig mechanisme is voor een optimale toepassing van biopesticiden en andere natuurlijke gewasbescherming.”

Flying Doctors
Biobest heeft samen met de onderzoeksgroep van professor Guy Smagghe aan de VUB (Vrije Universiteit Brussel) gewerkt aan de ontwikkeling van een hommelnest dat is uitgerust met een dispensertechnologie. Dat brengt Biobest Group sinds 2013 op de Europese markt onder de naam Flying Doctors.

BVT is opgericht met als basis het werk van emeritus professoren van de University of Guelph in Ontario, Canada. De commerciële ontwikkeling is snel gegaan. De onderneming richt zich in eerste instantie op de Amerikaanse markt. BVT bezit wereldwijd meer dan zestig patenten en patentaanvragen, die vijf verschillende facetten van zijn technologie beslaan.

Voor meer informatie:
Biobest Group
www.biobestgroup.com
info@biobestgroup.com

Bee Vectoring Technologies International Inc.
www.beevt.com 
info@beevt.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven