Voorbereidingen insectvrije kas beginnen nu

"Schoon eindigen is schoon starten"

Het einde van de onbelichte teelten is in zicht, nog enkele weken te gaan en dan is de teelt van 2018 voorbij. Een jaar van extremen als het gaat om temperatuur en zonuren, maar ook ziekten en plagen als Tuta absoluta en Bemisia vroegen behoorlijk wat aandacht. Bovendien zorgt het warme najaar ook nog eens voor een aanhoudende druk van insecten zoals wittevlieg, bladluizen en rupsen.

De voorbereidingen voor de nieuwe teelt beginnen deze periode door de teelt schoon te eindigen. Het nieuwe middel Sivanto Prime past als het aan Bayer Crop Science ligt uitstekend in de laatste fase van de teelt door de brede en snelle werking. "Sivanto Prime heeft een werking op een brede reeks insecten zoals bladluizen, wittevlieg (larven en adulten), cicaden en wantsen. Bovendien heeft Sivanto Prime een zeer snelle aanvangswerking waardoor het effect binnen 48 uur zichtbaar is", aldus Bayer.

Sivanto Prime bestrijdt ook wantsen (o.a. Nesidiocoris). "Er dient dus rekening gehouden te worden met een effect op de populatie van Macrolophus en Orius, maar dat mag 3-4 weken voor het einde van de teelt geen probleem meer vormen. Sivanto Prime is niet effectief tegen rupsen. Voeg bij aanwezigheid van rupsen Xentari toe."

Sivanto Prime is toegelaten in de bedekte niet-grondgebonden teelten van: tomaat, paprika, aubergine, komkommer, courgette en watermeloen.

Voor meer informatie: 
Bayer Crop Science
bayer.com
info@bayercropscience.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.