Varekamp-De Zeeuw in twee weken overgestapt op Work-IT software

"De overgang is sneller verlopen dan verwacht en in de kas is alles hetzelfde gebleven"

Kwekerij Varekamp-De Zeeuw werkt sinds juli 2017 met Work-IT software van Nitea. Rob Varekamp en Ron de Zeeuw telen Tommies snacktomaten van het ras Sweetelle op hun bedrijf in De Lier. Zij zijn het bedrijf in 1979 gestart met de teelt van tomaten in het voorjaar en de zomer en sla in de herfst en winter. Het bedrijf was toen 15.000 vierkante meter groot. Na uitbreidingen in 1991 en 1998 is de kwekerij nu 40.000 vierkante meter groot.

Overwegingen en keuze
De kwekerij werkte tot de zomer van 2017 met een softwaresysteem voor padregistratie van een andere leverancier, vertelt Varekamp. “Omdat onze eisen ten aanzien van padregistratie waren toegenomen, moest er iets veranderen. Onze overweging was een nieuwe softwareversie van het systeem dat we al hadden of overstappen op software van Nitea. We hadden namelijk goede referenties gehad van Nitea.”

“Op een slechte dag begaf onze computer het. We konden er niets meer mee.” Er moest dus van de ene op de andere dag een snelle actie worden ondernomen, aldus de kweker. “We hadden niets, behalve twee offertes. We hebben toen de gesprekken met onze toenmalige leverancier en Nitea versneld opgepakt. De keuze viel uiteindelijk op Nitea, mede omdat dit bedrijf volgens ons wat meer met de klant meedenkt. Verder ontstond bij ons het gevoel dat Nitea wat softwareontwikkeling betreft een voorsprong heeft ten opzichte van andere partijen in de markt.”

Overstap vlot verlopen
Varekamp-De Zeeuw werkt momenteel met de Work-IT hoofdmodule Arbeid en Productie. De kwekerij is ook geïnteresseerd in andere modules, maar wil eerst alle mogelijkheden die de hoofdmodule biedt onder de knie krijgen. De overstap naar Work-IT is de heren erg meegevallen. Varekamp: “De overstap is vrij vlot verlopen, binnen twee weken na opdracht draaide ons systeem. De uitdaging was met name de omschakeling van hoe iets werkt in nieuwe Work-IT systeem ten opzichte van wat we gewend waren in het oude systeem."

De begeleiding vanuit Nitea in de overstap naar Work-IT software is naar tevredenheid verlopen. “We hebben een paar keer uitleg op locatie gehad van de medewerkers van Nitea. We waren gelukkig al gewend met padregistratie te werken. De overgang is sneller verlopen dan ik had verwacht. De computers en de software zijn vervangen, maar we konden de invoerterminals die we al hadden blijven gebruiken. Dat brengt weer een kostenbesparing met zich mee. In de kas is alles hetzelfde gebleven. We zijn tevreden over onze keuze en over Nitea.”

Voor meer informatie:
Nitea IT Solutions
Honderdland 315
2676 LV Maasdijk
0174-613903
sales@nitea.nl 
www.nitea.nl 
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven