BioBoost verwelkomt drie nieuwe partners

Het Monitoring Committee van het Interreg 2 Zeeën Programma heeft begin september 2018 een wijziging van het project goedgekeurd. Twee bedrijven, Renewi en Greenpack, zijn uit het project gestapt vanwege een gewijzigde bedrijfsstrategie en de marktomstandigheden. En drie nieuwe partners zijn toegetreden: Tomabel, Comgoed Biomassa en Sustainable Protein.

Tomabel is een Belgische coöperatie van telers van groet en fruit in de omgeving van Roeselare. In het project zal Tomabel de mogelijkheden onderzoeken van het gebruik van groene reststromen voor nieuwe producten voor de voedselindustrie, zoals smoothies. De andere twee nieuwe partners zijn Nederlandse bedrijven. Comgoed Biomassa is gevestigd in Dirksland (provincie Zuid-Holland) en is actief in inzameling en verwerking van groene afvalstromen. Comgoed zal in het project een kleinschalige proef doen met de productie van spaanplaat gemaakt van groenafval. De resultaten zullen worden gebruikt om na afloop van het project een volledig operationele spaanplaatfabriek te bouwen. Sustainable Protein is een nieuw bedrijf, gevestigd in Breda, dat de bouw van een zogenoemde proteïnefabriek voorbereid. Hierin worden op systematisch industriële wijze de voedingsstoffen benut voor het maken van hoogwaardige eiwitten met behulp van de larven van de zwarte soldatenvlieg. Sustainable Protein test dit proces op kleine schaal in BioBoost voorafgaand aan de bouw van de ‘fabriek’.

Jeroen Straver van lead partner Gemeente Westland is blij dat het project drie nieuwe partners heeft gevonden: “Het is niet makkelijk om zo snel nieuwe partners te vinden. De drie nieuwe partners passen heel goed bij het project en ik denk dat het project er zelf sterker van is geworden. Het is belangrijk dat het bedrijfsleven betrokken is om effect te hebben. Er zijn veel mogelijkheden om nieuwe business van tuinbouw ‘afval’ en planteninhoudstoffen te ontwikkelen, maar het zijn bedrijven die dit uiteindelijk moeten gaan doen.”

Bron: BioBoost


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven