Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Telersbijeenkomst Enza Zaden na jaar extreem weer 2018

"In twee jaar tijd zes nieuwe komkommerrassen, dus tijd om bij te praten"

Op woensdag 10 oktober vond de telersbijeenkomst komkommer van Enza Zaden plaats in Beesd. Ruim 60 telers, plantenkwekers en voorlichters waren aanwezig. Doel van de bijeenkomst was om elkaar te informeren over de ontwikkelingen in de komkommerteelt en de rassenkeuze voor 2019.

2018: een leerzaam jaar
De bijeenkomst werd gestart, velen zonder jas, op het terras bij de mooie locatie Het Nut. Dat is best uniek voor oktober, maar niet vreemd na de extreme weersomstandigheden waar we allemaal mee te maken hadden afgelopen zomer. Daarom ging Paul van Dijck, Sales Manager Komkommer, in op het extreme weer van 2018 met zijn droge, warme zomer en nazomer. Vervolgens informeerde hij de bezoekers over de huidige ontwikkelingen in de komkommerteelt in Nederland en om ons heen. Zo ging hij in op arealen, belichting en teeltsystemen.

Nieuwe rassen in portfolio
Daarna werden de eigenschappen en ervaringen van de nieuwe, maar ook bekende, rassen toegelicht. “Het was nu zeer de moeite waard om onze rassen de revue te laten passeren, omdat we de afgelopen twee jaar zes nieuwe rassen hebben toegevoegd aan ons portfolio voor Nederland. Ik kan me namelijk voorstellen dat de telers vragen hebben over de positionering van deze rassen. Een bijeenkomst als deze is daar dan een goede gelegenheid voor,” aldus Paul.

De bijeenkomst werd informeel afgesloten met een hapje en een drankje. Een mooie gelegenheid voor om weer eens ‘bij’ te praten.

Voor meer informatie: 
Enza Zaden Nederland
info@enzazaden.nl
www.enzazaden.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven