Bosman Van Zaal over vertical farming:

"Grote opbrengst, kleine milieuvoetafdruk"

Verticale teelt  is een van de oplossingen voor het probleem van de groeiende vraag naar voedsel. Een meerlaags teeltsysteem verbruikt minder oppervlakte, energie en water. En de productie vindt het hele jaar door plaats, wat resulteert in een hogere opbrengst. Bosman Van Zaal creëert verticale productiesystemen, waarbij naar eigen zeggen duurzaamheid, gemak en een hoger rendement voorop staan.

Een meerlaags productiesysteem bestaat uit twee of meer niveaus met teeltcontainers. "Ons meerlaags systeem gebruikt lucht en licht om de omstandigheden te optimaliseren. Naast efficiënt gebruik van ruimte en energie en verlaging van arbeidskosten is het systeem volledig koppelbaar met andere installaties en kan het geïntegreerd worden in (onze) totale logistieke teeltsystemen."

"Als één component van onze verticale land- en tuinbouwsystemen introduceren we de Grow & Roll. Met de Grow & Roll hebben we een goed doordacht systeem ontwikkeld, waarin wij onze expertise klimaat, teeltsystemen, water, elektra en controlesystemen combineren. De mobiele container met meerlaagskarren fungeert als een gesloten laboratorium voor de efficiënte kweek van zaden, stekken en gewassen."

In de container wordt elk gewenst klimaat gesimuleerd door middel van het afstellen van temperatuur, vochtigheid, licht, CO2 en irrigatie. Elke module heeft zijn eigen dockingsstation inclusief wateraansluiting en elektrische aansluiting voor dimbare LED-lampen met wit groeilicht en UV voor desinfectie van lucht en water. "Luchtcirculatie kan verfijnt afgesteld worden. Vocht en temperatuur problemen worden zo tot een minimum beperkt. Desinfectie van de container wordt makkelijk gemaakt door de verplaatsbare modules. Warmtewisselaars maken energieterugwinning mogelijk."

Het klimaat wordt geregeld met de iSii compact klimaatcomputer  Hoogendoorn, die de teeltomstandigheden meet en registreert. "Hierdoor zijn analyses eenvoudig beschikbaar via internet. Met de Grow & Roll teelt u constant, efficiënt en snel, bespaart u ruimte, water en energie en realiseert u een hogere en schone productie."

Voor meer informatie:
Bosman van Zaal
+31 297 344 344
info@bosmanvanzaal.com
www.bosmanvanzaal.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven