"Kweker zelf verantwoordelijk voor bewaarmonsters steenwolmatten met RHP-keurmerk"

De bewaarmonsters zijn zeer waardevol als er nader onderzoek moet worden gedaan naar een partij steenwol. Vanuit RHP is daarom het advies aan kwekers om bij aflevering of ingebruikname van steenwolmatten, monsters te nemen en deze te bewaren. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de kweker, aangezien het volume van de matten dusdanig is dat het onmogelijk is voor een fabrikant om hiervan voor al haar klanten bewaarmonsters op te slaan. Voor (de kleinere) blokken kan dit wel. De RHP gecertificeerde bedrijven Cultilene en Grodan produceren en leveren steenwolmatten en -blokken onder het RHP-kwaliteitskeurmerk voor substraten.

De procedure voor het nemen van bewaarmonsters van steenwolmatten staat beschreven in het RHP-productcertificatieschema en kan worden gedownload op: www.rhp.nl/nl/product/minerale-wol 

Een bewaarmonster is een representatief monster van een volledig verpakte eenheid van een partij eindproduct. Bij problemen en/of klachten in de teelt is het van belang dat er ongebruikt materiaal beschikbaar is. Materiaal dat dezelfde eigenschappen heeft als het materiaal dat in de teelt is toegepast. Hiermee kan onderzoek worden gedaan. Idealiter worden voor een bewaarmonster minimaal 12 onbeschadigde steenwolmatten met hoes willekeurig uit de geleverde partij genomen. De matten moeten tijdens het hele teeltseizoen op een donkere, droge, stofvrije plaats met een temperatuur tussen 0 en 30 graden Celsius worden bewaard, zonder dat deze bekneld raken of worden belast.

Voor meer informatie:
RHP
www.rhp.nl
info@rhp.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven