Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Phi Pack en GH Machines introduceren revolutionaire technologie

Ravenwood; de nieuwe manier van etiketteren

Een revolutionaire manier van etiketteren - met voordelen naar kostprijs, presentatie, efficiency en milieubelasting – dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch maakt het "linerless label" concept van Ravenwood Packaging dit mogelijk.

De meest in het oog springende eigenschap van de Ravenwood technologie is het ontbreken van dragerpapier (de "liner"). Het is deze innovatie die tot grote voordelen leidt:

Milieu

Geen "liner" = geen afval. Simpeler kan niet. Bovendien is veel minder lijm nodig. De etiketten kunnen gemakkelijk verwijderd worden voor gescheiden afvalinzameling. Tenslotte is de supply chain eenvoudiger en korter, wat de hoeveelheid productieafval verminderd en de logistiek vereenvoudigd.



Presentatie

Ravenwood labels kunnen de uitstraling van een sleeve benaderen en zorgen voor extra attentiewaarde in de supermarkt. Door in-line printmogelijkheden en bedrukking van de achterzijde kan bovendien alle gewenste informatie op één enkel etiket geplaatst worden.



Kosten

Door de eenvoudiger productie en het ontbreken van dragerpapier kunnen Ravenwood etiketten meestal goedkoper geproduceerd worden dan traditionele etiketten. Ten opzichte van een kartonnen sleeve is het verschil natuurlijk nog veel groter. Daarnaast betekent minder afval ook lagere kosten.

Flexibiliteit

Top-, C-wrap en Full-wrap op dezelfde machine. Geïntegreerde printer(s). Nagenoeg vrije keuze naar materiaalkwaliteit en dikte. Ook kunststof (PP) etiketten zijn mogelijk.



Recentelijk zijn Phi-Pack BV en het Belgische zusterbedrijf GH Machines NV aangesteld als exclusief agent voor Ravenwood in de Benelux. Het enorme succes van deze technologie in met name de U.K. en Spanje zal hier ongetwijfeld navolging krijgen. De officiële lancering in Nederland vindt plaats op EmPack Den Bosch, 1 en 2 april 2009. U vindt Phi-Pack op stand B1075.

Zoals een Engelse etikettenproducent eens opmerkte: "Eigenlijk is er geen reden dat in de toekomst niet alle etiketten met deze techniek zouden worden vervaardigd."

Voor meer informatie:

In Nederland:
Phi-Pack BV
Walter ten Bruggencate
Tel: 013 6316 302
sales@phi-pack.nl

In België en Luxemburg:
GH Machines NV
Eric Spliet
Tel: +32 3870 6060
info@ghmachines.be

Publicatiedatum: