Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Manter RSB-M Baler in de startblokken

Kleine zakken in één grote zak. In Amerika is deze vorm van verpakken al lang gemeengoed, maar sinds enkele jaren ervaart Manter ook in Europa een opkomende vraag. Vandaar dat de nieuwe ‘Europese’ Manter RSB-M Baler in de startblokken staat.

Er zijn verschillende manieren om voorverpakte consumentenverpakkingen met AGF-producten naar de supermarkt te brengen. Zo kun je pakjes of zakjes bijvoorbeeld in kratten naar de eindbestemming transporteren. Over kleine afstanden vervoerd is deze verpakkingsvorm goed haalbaar en betaalbaar, maar over grote
afstanden gezien is en blijft emballage als kratten een (kostbaar) probleem. Een wel
betaalbare grootverpakking voor verre transporten is de omzak. In Amerika passen de verpakkers deze emballagevorm al jarenlang toe. Nu raakt het de laatste jaren ook als transportmiddel in Europa in zwang. Omzakken worden net als kratten gevuld met consumentenverpakkingen. Op eindbestemmingen als in de supermarkt maken de vakkenvullers ze open. De hierin verpakte losse verpakkingen worden in het schap gelegd en de omzak eindigt als oud papier. Hier is dus geen sprake meer van retourvracht.



Manter heeft al enkele jaren een Baler voor papieren omzakken in het programma. Die vindt vooral aftrek op de voor de omzak populaire Amerikaanse markt. Met deze
machine heeft Manter inmiddels al veel ervaring opgedaan. Nu ook Europa rijp is voor omzakmachines, is het tijd voor een Baler die op deze markt is aangepast. De ervaring die Manter met de ‘Amerikaanse’ Baler heeft opgedaan, wordt nu ingezet bij een nieuw type Baler.

Bij de ‘Europese’ Baler gaan de verpakkingen in een netomzak van de rol. Technisch
gezien is hiervoor een nieuwe netmachine van-de-rol ontwikkeld. Voor de Balerfuncties kan Manter daarbij teruggrijpen op de Amerikaanse uitvoering. De functionaliteit is dan ook in grote lijnen gelijk aan dat type machine. De zakken zijn individueel te tellen en te verzamelen, terwijl er een nieuwe zak wordt klaargezet. Alle instelbare functies zijn met hulp van een touchscreen te bedienen. Koppeling met zowel de verpakker voorafgaande aan de Baler, als ook met een palletiseerunit erna, is mogelijk. Indien er ook nog ter controle een checkweger geplaatst wordt, is het hele traject te automatiseren. Daarmee is een volgende stap in de totale automatisering mogelijk.

Manter heeft de eerste productieseries van de Manter RSB-M Baler inmiddels al
verkocht. De uitlevering hiervan zal in het eerste kwartaal van 2009 plaatsvinden.

Bron: Nieuwsbrief Manter

Voor meer informatie:
Manter International
Phileas Foggstraat 66
7825 AL Emmen
Tel: 0591-626300
Fax: 0591-629223
sales@manter.com
www.manter.com
Publicatiedatum: