
Na respectievelijk 42 en 15 dagen
"Broccoli blijft een maand houdbaar en kan zonder ijs geëxporteerd worden, groene asperges uit Peru komen nu deze kant op, mango's kunnen rijp worden geoogst en Zuid-Amerikaanse druiven blijven 36 weken goed", somt Pieter op. "Deze techniek zorgt daarom voor een ongekende smaakverbetering. Supermarkten die normaal 20% van hun handel moeten weggooien, kunnen dat met 'Peak Fresh' terugbrengen tot 10%."

Bananen met en zonder Peak Fresh
Door de plastic verpakking zitten mineralen verweven, die zich afstemmen op het product wat er inzit. Normaal gesproken wordt de verpakking geperforeerd aan de hand van het product, omdat de CO2-uitstoot verschilt, maar dit product past zich automatisch aan. De techniek zorgt er tevens voor dat de eerste ethyleengassen weg worden geabsorbeerd. Ook in de sierteeltsector wordt deze techniek inmiddels toegepast.

Kersen en paprika's na respectievelijk 21 en 15 dagen in Peak Fresh
"Vijftien jaar geleden is het product al eens in Nederland geïntroduceerd, maar toen was de markt er nog niet klaar voor. Importeurs en exporteurs reageren als ze over het product horen vaak sceptisch en dat kan ik goed begrijpen. Je moet het product geprobeerd hebben, om het geloven. Maar im- en exporteurs en retailers kunnen met deze techniek wel heel veel geld besparen", vertelt Landman. "Daarom gaan Jan van der Mey en ik de komende tijd actief de boer op met Peak Fresh. We hebben de exclusieve rechten voor de Europa, het Verre Oosten en Zuid-Amerika!"
Voor meer informatie:
Peak Fresh (Fruit Logistica Hall 7.2)
Jan van der Mey
Mob: 06-53335995
www.peakfresh.com