Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pieter Landman en Jan van der Mey vermarkten revolutionaire bewaartechniek voor agf

"Zuid-Amerikaanse druiven blijven negen maanden goed met Peak Fresh"

Tholen – Pieter Landman en Jan van der Mey (Van der Mey Quality Fruits & Vegetables) vermarkten een revolutionaire techniek om groenten en fruit te bewaren: Peak Fresh. De gepatenteerde techniek is gebaseerd op een eeuwenoude manier om agf-producten te bewaren. Door middel van de toevoeging van mineralen aan de plastic verpakking wordt de houdbaarheid minstens verdubbeld. "Deze techniek biedt ongekende mogelijkheden om seizoenen te verleggen of verlengen. En de kwaliteit is gegarandeerd goed", vertelt Pieter Landman.


Na respectievelijk 42 en 15 dagen

"Broccoli blijft een maand houdbaar en kan zonder ijs geëxporteerd worden, groene asperges uit Peru komen nu deze kant op, mango's kunnen rijp worden geoogst en Zuid-Amerikaanse druiven blijven 36 weken goed", somt Pieter op. "Deze techniek zorgt daarom voor een ongekende smaakverbetering. Supermarkten die normaal 20% van hun handel moeten weggooien, kunnen dat met 'Peak Fresh' terugbrengen tot 10%."


Bananen met en zonder Peak Fresh

Door de plastic verpakking zitten mineralen verweven, die zich afstemmen op het product wat er inzit. Normaal gesproken wordt de verpakking geperforeerd aan de hand van het product, omdat de CO2-uitstoot verschilt, maar dit product past zich automatisch aan. De techniek zorgt er tevens voor dat de eerste ethyleengassen weg worden geabsorbeerd. Ook in de sierteeltsector wordt deze techniek inmiddels toegepast.


Kersen en paprika's na respectievelijk 21 en 15 dagen in Peak Fresh

"Vijftien jaar geleden is het product al eens in Nederland geïntroduceerd, maar toen was de markt er nog niet klaar voor. Importeurs en exporteurs reageren als ze over het product horen vaak sceptisch en dat kan ik goed begrijpen. Je moet het product geprobeerd hebben, om het geloven. Maar im- en exporteurs en retailers kunnen met deze techniek wel heel veel geld besparen", vertelt Landman. "Daarom gaan Jan van der Mey en ik de komende tijd actief de boer op met Peak Fresh. We hebben de exclusieve rechten voor de Europa, het Verre Oosten en Zuid-Amerika!"

Voor meer informatie:
Peak Fresh (Fruit Logistica Hall 7.2)
Jan van der Mey
Mob: 06-53335995
www.peakfresh.com

Gerelateerde artikelen → Zie meer