Agroportal introduceert Z factuur voor agrarische bedrijven

Agroportal introduceert Z factuur, dé online facturenservice voor ondernemers en bedrijven in de agrarische sector in Nederland. Dit gebeurt met steun van ZLTO en Rabobank. De initiatiefnemers willen met Z factuur de kosten en administratieve lastendruk rondom het facturatieproces in de keten verlagen. Z factuur biedt een totaaloplossing voor het digitaal verzenden, ontvangen en beheren van alle facturen tussen bedrijven. Z factuur heeft koppelingen met de Notabox van Rabobank internetbankieren. Digitaal doorsturen van factuurgegevens naar bijvoorbeeld de accountant biedt nog meer voordelen.

De Z factuur dienst biedt de ontvanger grote voordelen. Besparingen in tijd en kosten, minder kans op fouten en altijd een compleet overzicht van de financiële administratie. Zoekraken van papieren facturen is niet meer mogelijk en alle digitale facturen blijven standaard gedurende 7 jaar online beschikbaar. Het archief voldoet tevens aan de eisen van de Belastingdienst, zodat printen van facturen niet meer nodig is.

Z factuur heeft de ambitie om branchebreed in de (agri)business-to-business de wijze van facturatie te vereenvoudigen. Er zijn al andere zakelijke elektronische facturatie oplossingen, maar dat zijn enkelvoudige koppelingen tussen een leverancier en zijn afnemers. Z factuur daarentegen is een open platform, waar zowel leveranciers als afnemers zich eenvoudig op kunnen aansluiten. Bovendien is Z factuur ook goed te gebruiken met een inbel internet verbinding.

"In de agrarische sector worden jaarlijks ongeveer 35 miljoen papieren facturen verstuurd.” aldus Lex van Lent, directeur van Agroportal. "Die facturen worden tegen hoge kosten en met belasting van het milieu geprint, per post verstuurd en vervolgens door de ondernemer handmatig in het online banking systeem en boekhoudpakket ingevoerd. Dit proces is inefficiënt en gevoelig voor fouten, vertragingen en vergissingen. Met Z factuur lossen we dit probleem in een keer op voor de gehele agrarische sector."

Rabobank en ZLTO zetten zich in voor lastenverlichting voor agrarische ondernemers. Z factuur brengt aantoonbaar verlichting in de administratieve druk voor zowel agrariërs als hun leveranciers.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven