Zuiveringsplicht definitief: maatwerk voor collectieven kan verleend worden

Op dinsdag 28 november 2017 is het koninklijk besluit gepubliceerd waarmee de wijziging van het Activiteitenbesluit vanaf 1 januari 2018 in werking treedt, maar de wetswijziging die het mogelijk maakt om maatwerk te verlenen aan collectieven treedt 29 november 2017 al in werking.

Al lange tijd was duidelijk dat op 1 januari 2018 de zuiveringsplicht zou gaan gelden bij het lozen van drainwater bij substraatteelten, drainagewater bij grondgebonden teelten en filterspoelwater als voor het spoelen van het filter mest wordt gebruikt.

De betreffende wetgeving (wijziging van het Activiteitenbesluit), was wel al gepubliceerd, maar nog niet officieel in werking. Dat was ook de reden waarom het maatwerk voor de collectieven nog niet verleend kon worden.

Een en ander houdt in dat bevoegd gezag vanaf morgen al het maatwerk kan verlenen, waardoor de collectieven duidelijkheid hebben of ze uitstel krijgen voor de realisatie van hun collectieve voorziening.

Bron: LTO Glaskracht Nederland (Guus Meis)

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.