Groenteman Frans van de Polder en ADN gaan actievoeren tegen BTW-verhoging

Groenteman Frans van de Polder gaat samen met AGF Detailhandel Nederland actie voeren tegen de btw-verhoging. De groenten- en fruitbranche wordt er keihard door getroffen vinden ze. Aanstaande woensdag gaan Frans en ADN op ludieke wijze protesteren op het Binnenhof in Den Haag.

"Het kabinet mag best plannen maken. Iedereen mag daar wat van vinden. Het kabinet is voornemens om het lage btw tarief te verhogen van 6% naar 9%. De groenten- en fruitbranche, die valt onder het lage btw tarief, wordt hier keihard door getroffen.

Ik, Frans van de Polder, groenteman in Rotterdam, ondervind hier dagelijks de problemen van. Gezinnen die leven onder het minimum die bij mij in de winkel een appel of mandarijn komen halen, die ik dan gratis verstrek, omdat ze dat dan net niet kunnen betalen. Door de maatregel de btw te verhogen, ook op groenten en fruit, wordt het nog moeilijker voor deze gezinnen om gezond te kunnen eten. Kort samengevat, groenten en fruit duurder maken door de btw te verhogen, is een hele dure maatregel in het kader van een gezonde samenleving!

Woensdag 22 november 2017 zal ik, samen met onze brancheorganisatie ADN, op een gezonde en ludieke manier protesteren tegen dit kabinetsplan. Dit zal ik doen op het Binnenhof in Den Haag voor het gebouw van de Tweede Kamer. Daar hoop ik minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en stadsgenoot Hugo de Jonge te treffen om hem duidelijk te maken dat dit niet mag en kan gaan gebeuren! Het belooft niet alleen een creatieve protestactie te worden maar ook een hele gezonde en kleurrijke! Wij verwelkomen u graag onder het genot van een appeltje en mandarijntje!", aldus Frans en ADNPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.