Pond valt door politieke onrust en inflatiecijfers

Het Britse pond tuimelde naar beneden ten opzichte van de euro na de teleurstellende inflatie en de politieke zorgen over de stabiliteit van het kabinet.

De munt viel van 1,121 euro naar 1,115 euro nadat de onenigheid onder kabinetsleden over het vervolg van de Brexit onderhandelingen aanhielden.

De Times wijst op een gelekt memo van de Boris Johnson de minister van Buitenlandse Zaken en Michael Gove van Milieu waardoor de spanningen verder zijn opgelopen nadat ze een interventie opvoerden rond de vraag of de regering wel klaar is voor een Brexit.

Samen met de recente inflatierapportages bleef de munt worstelen. Het Office for National Statistics (ONS) rapporteerde dat de inflatie stabiel bleef in oktober. Naar verwachting zou de inflatie uitkomen op 3,2%, zoals verwacht was door de Bank of England. Doordat de inflatie stabiel bleef, hoefde er geen rapport opgesteld te worden. Als de inflatie boven de 2% komt, moet een verklarend rapport opgesteld worden.

De inflatie van voedsel steeg wel. Vooral de prijs voor kruidenierswaren, inclusief niet-alcoholische drank, bereikte het hoogste punt in de afgelopen vier jaar.
Groenten en fruit werden het duurst met een stijging van 5,7% over twaalf maanden. Gemiddeld steeg de voedselprijs met 0,6% ten opzichte van vorige maand.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven