Miljoenen aangevraagd voor opzetten proeftuinen NNL

Het subsidieloket van de Call Proeftuinen is per 3 oktober gesloten. Er zijn in totaal 10 aanvragen, waarvan twee zogenoemde pro-forma aanvragen, ingediend. Het exacte subsidiebedrag dat hiermee is aangevraagd is nog niet bekend.

Het doel van de Call is om innovatieclusters te faciliteren in het (verder) ontwikkelen van een proeftuin rond de maatschappelijke uitdagingen uit de RIS3. Met behulp van subsidie kan een innovatiecluster een proeftuin opzetten, uitbouwen of verbeteren. Een proeftuin biedt faciliteiten waarmee het mkb middels bijvoorbeeld proefopstellingen testen kan uitvoeren in een real-life omgeving of mogelijkheden biedt om diensten te testen.

Hoe nu verder?
Het SNN toetst de aanvragen op compleetheid, (subsidie)technische en beleidsmatige criteria. Vervolgens worden de projecten voorgelegd aan de onafhankelijke Deskundigencommissie. De Bestuurscommissie Economische Zaken van het SNN neemt, op basis van de adviezen van de Deskundigencommissie, het besluit om wel of geen subsidie toe te kennen aan de projecten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.