Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AVV mogelijk voor financiële bijdragen voor onderzoek

Vanaf 1 juli wordt het voor producenten- en brancheorganisaties mogelijk een algemeen verbindend verklaring (AVV) te verkrijgen voor een voorschrift of financiële bijdrage voor onderzoek dat op grond van geldende regelgeving kan worden gesteld. Dat heeft minister Kamp van Economische Zaken besloten. Met deze wijziging van de Regeling producenten- en brancheorganisaties wordt de private aanpak in (collectieve) financiering van onderzoek voor meerdere agro-sectoren, waaronder het topsectorenonderzoek, bevorderd.

Tot op heden kon geen AVV worden afgegeven voor voorschriften of financiële bijdragen die op grond van de geldende wetgeving kunnen worden gesteld, onderscheidenlijk kunnen worden geheven. Deze beperking heeft echter tot gevolg dat voorschriften of financiële bijdragen voor onderzoek en innovatie voor agro-sectoren die op grond van geldende wetgeving al gesteld zouden kunnen worden, niet algemeen verbindend kunnen worden verklaard. De Regeling producenten- en brancheorganisaties wordt nu zodanig aangepast dat een wettelijke grondslag voor het kunnen verrichten van onderzoek of voor de financiering daarvan geen aanleiding meer is om een AVV-verzoek af te wijzen.

Bron: Staatscourant / AgriHolland
Publicatiedatum: