Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: binnen 14 dagen opnieuw miljoenenschade in de tuinbouw en fruitteelt

Noodweer heeft op 19 mei reeds voor miljoenen aan schade in de Duitse landbouw veroorzaakt, maar in de laatste week van mei kwam het lokaal tot nog grotere verliezen. In de periode van 28 mei tot en met 1 juni werd er bij verzekeraar 'Vereinigten Hagel' wederom meer dan 30.000 hectare landbouwareaal als beschadigd gemeld. Volgens de eerste schattingen valt er opnieuw op een schade ter hoogte van circa 20 miljoen euro te rekenen. Drie kwart van de meldingen resulteerden uit hevige hagelbuien. Daarnaast werd er schade gemeld die ontstaan was door sterke regenval en storm, maar vaak ook uit een combinatie van alle drie.



In Frankfurt kreeg men met hevig onweer te maken dat via Wetterau naar Fulda trok. Iets noordelijker trok er ook flinke onweer over: van Marburg over Amöneburg tot aan Bad Hersfeld. Een andere getroffen regio in Hessen was Kassel, van waaruit het onweer oostwaarts over Thüringen (Mühlhausen, Bad Langensalza, Sondershausen) tot aan Grimma in Sachsen trok. Van Osnabrück via Rahden en Hannover tot aan Braunschweig strekt zich een ander schadegebied uit. Het Rheinland, de Niederrhein en delen van het Ruhrgebied werden eveneens door het weer getroffen. Verder in het zuiden concentreert de schade zich in het gebied tussen Karlsruhe en Mannheim.

In de hoofdschadegebieden werden vrijwel alle tuinbouwculturen zoals suikermaïs en erwten beschadigd. In het Alte Land ten zuidwesten van Hamburg werd circa 300 hectare hardfruit door hagel getroffen.
Publicatiedatum: