Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brexit treft bbp van Spanje met 0,4%

Volgens Antonio Hernández, verantwoordelijk voor energie en internationale strategie bij KPMG, zou Brexit een nadelig effect kunnen hebben op de Spaanse economie van ongeveer 0,4% op het bbp.

Het Verenigd Koninkrijk is de vierde bestemming voor alle Spaanse export, welke in 2015 goed was voor ongeveer €18 miljard, 7% van het totaal. Het is tevens het derde grootste investerend land in Spanje, met ongeveer €38 miljard per jaar, en de tweede bestemming van Spaanse investeringen, met ongeveer €62 miljard per jaar. Daarnaast is het de belangrijkste bron van toeristen voor Spanje, goed voor 23% van alle buitenlandse bezoekers.

Maar de expert merkte eveneens op dat de Brexit ook mogelijkheden biedt daar het zal leiden tot belastingwijzigingen, waardoor Spaanse investeringen goedkoper worden. Naar zijn mening zal anticiperen het belangrijkste instrument zijn voor Spaanse bedrijven. Daarom beveelt hij aan niet te af te wachten totdat de onderhandelingen rond zijn maar actie te ondernemen en gelijk vanaf het begin aan te passen aan de nieuwe situatie.
Publicatiedatum: