Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kabinet besteedt 20 miljoen aan Voedselagenda

Een voedselagenda die toewerkt naar een veilig, gezond en ecologisch houdbaar voedselsysteem. Met deze maatregel willen minister Kamp en staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken komend jaar de Nederlandse economie verder versterken en verduurzaming aanjagen. Dit is te lezen in de begroting 2017 van het Ministerie van Economische Zaken, die de bewindspersonen op Prinsjesdag aan de Eerste en Tweede Kamer hebben toegezonden.

Goed voedsel voor iedereen
De hele voedselketen, van teler tot consument, is nodig om te komen tot een voedselsysteem dat voorziet in voldoende, veilig, gezond en duurzaam geproduceerde voeding, die bereikbaar is voor iedereen. De voedselagenda kent drie prioritaire thema's: 'jong leren eten', transparantie en innovatie in de voedselketen. Het kabinet zal hier in 2017 verdere invulling aan geven. Hiervoor komt 20 miljoen euro beschikbaar. Ook wil het kabinet de consumptie van groenten en fruit stimuleren en zich inzetten voor de transitie naar een voedselsysteem dat niet bijdraagt aan klimaatverandering maar deze helpt op te lossen.

Bron: Ministerie van Economische Zaken
Publicatiedatum: