Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Mart Valstar: "Brexit is een onverstandige keuze met twee verliezers"

Best Fresh Group onderzoekt start kantoor in VK

"De uitslag vind ik een hele slechte zaak", zo reageert directeur Mart Valstar van de Best Fresh Group in de Volkskrant op de Brexit. Valstar is een familiebedrijf. 15 à 20% van haar handel is met Engeland. Er rijden wekelijks tientallen vrachtwagens heen. Het salesteam Groot-Brittannië is zes man sterk.

"Brexit is een onverstandige keuze met twee verliezers. Als de koers van het pond nog verder wegzakt, zorgt dat voor lagere prijzen voor groenten en fruit hier en hogere prijzen daar. Wij draaien in zo'n geval maar een gering verlies, maar voor Nederlandse telers is het probleem groter. En voor de Britse consument niet te vergeten. Alleen Engelse producenten profiteren, maar dat is slechts een klein clubje. En de Britten zijn zuinig hè. Geen grote 'spenders'. Ik zeg dit niet omdat wij zelf zo hard gaan worden geraakt. In Engeland zullen meer producenten opstaan, wat voor ons handel betekent. We onderzoeken of we daar een kantoor kunnen openen."

"Ik zeg het omdat ik een referendum over zoiets belangrijks een verkeerd middel vind. Dit ging niet over de EU, maar over frustratie over vluchtelingen en politieke macht. Toch hoop ik dat de Britten nog een rekensommetje maken. Misschien is dit weer wishful thinking, maar wellicht zien ze er nog vanaf", zegt de directeur van de Best Fresh Group. "

Bron: De Volkskrant

Publicatiedatum: