Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Empack en Packaging Innovations vinden niet in Brussel plaats

Invloed terreurdreiging op handel EC en Mabru niet enorm

Tholen - Het dreigingsniveau in Brussel blijft staan op het hoogste niveau: vier. Dat heeft de Belgische premier Charles Michel zondagavond gezegd tijdens een persconferentie, die werd gegeven na een onderhoud met de Nationale Veiligheidsraad. Voor de rest van België blijft het dreigingsniveau op drie staan. Dit heeft veel invloed op allerlei zaken: ook op de handel in aardappelen, groenten en fruit.



Rustiger
Het Europees Centrum en de groothandelsmarkt van Brussel, Mabru, merken met name dat de sfeer is veranderd. Sinds vorige week is de handel rustiger. Directeur Thierry Nuttin van het Europees Centrum geeft aan dat de invloed niet heel groot is. "De markt is gericht op professionele bedrijven en niet op algemeen publiek, dus we zijn niet betrokken bij de sluitingen. Wij zijn open en bij ons worden er ook geen speciale maatregelen genomen. De publieke markten zijn dit weekend gesloten geweest, dus die marktkramers kopen vandaag niets. Dat is tot nu toe de grootste invloed op onze markt. Het zijn alleen de lokale markten van Brussel die gesloten waren, dus de rest van de klanten komt gewoon nog. Gelukkig functioneert onze markt niet alleen op Brussel."

Hij vervolgt: "Er zijn geen speciale maatregelen genomen. Dat is ook niet nodig volgens hem. "Wij zijn niet gericht op publiek. Daarnaast komt er natuurlijk ook niet extreem veel volk bij ons op de markt. Het zijn geen honderden klanten die hier in de galerij wandelen. Ook bij onze 'buren' Mabru zijn geen speciale maatregelen genomen. Natuurlijk blijft iedereen opletten dat er niets abnormaals gebeurt. Er hangt overal wel een wat onaangename sfeer. We hopen allemaal dat het niet te lang duurt en dat het rap opgelost wordt. Zo kan het natuurlijk niet blijven."

Reactie handelaar EC

William Willems van Central Fruit: "Veel van onze klanten zijn dit weekend met hun handel blijven zitten en kwamen vandaag niet naar de markt. Ook voor komende nacht vreest men op Mabru voor weinig klanten te ontvangen. De bedrijven zijn gewoon open. "Voor Central Fruit was er normale aanvoer voor een maandag op het CE. We bekijken het dag na dag en zullen hiervoor de nodige beslissingen nemen. Er is voor het betreden van onze markt geen extra maatregel genomen tot nu toe", besluit hij.

Sluiting horecazaken
De impact van het verhoogde dreigingsniveau en de sluiting van heel wat horecazaken is een 'zware opdoffer' voor de Brusselse cafés en restaurants. Maar toch is er begrip voor de maatregelen, zo zei Marc Van Muylders van Horeca Brussel maandag in De Ochtend op Radio 1.

Empack en Packaging Innovations Brussel verplaatst naar Nekkerhal, Mechelen
met de autoriteiten in Brussel en de exposanten, heeft beursorganisator Easyfairs besloten de verpakkingsevents Empack en Packaging Innovations te verplaatsen naar de Nekkerhal te Mechelen op dinsdag 1 en woensdag 2 december a.s. In het belang van de verpakkingscommunity is Easyfairs genoodzaakt om Empack en Packaging Innovations te verplaatsen. Naar aanleiding van het geldende dreigingsniveau 4 in het Brussels Gewest, is het veiliger om de evenementen naar Mechelen te verhuizen. De veiligheid van de bezoekers en exposanten is voor Easyfairs van hoogste prioriteit. Zelfs al zou het hoogste dreigingsniveau worden opgeheven verwacht de organisatie dat door de verplaatsing naar Mechelen zowel bezoekers als exposanten zich veiliger zullen voelen. De Nekkerhal in Mechelen ligt buiten het Brussels Gewest en valt niet onder het gebied waar het verhoogde dreigingsniveau van kracht is. De Nekkerhal heeft onlangs een facelift ondergaan en heeft alle voorzieningen om Empack en Packaging Innovations te kunnen faciliteren.
Alle toegangstickets voor Brussel gelden onverminderd voor Mechelen. Organisator Easyfairs doet een oproep aan de bezoekers om in het belang van de verpakkingsindustrie hun bezoek aan deze events te laten doorgaan.

Voor informatie over de verplaatsing:
www.empack.be of www.packaging-innovations.be

Laatste nieuws terreurdreiging
In Brussel hebben de politie en het leger de hele zondagavond anti-terreuracties uitgevoerd. De politie had Belgische media opgeroepen om tijdens de acties een mediastilte in acht te nemen. Ook omstanders was gevraagd niets op sociale media te melden over wat er tijdens de acties was te zien. Bij de politieacties in Brussel zijn 19 huiszoekingen verricht in onder meer de wijken Molenbeek en Anderlecht en drie huiszoekingen in Charleroi. 16 personen werden gearresteerd. Salah Abdeslam hoorde hier niet bij de gearresteerde verdachten. Op maandagmiddag komt er een nieuwe evaluatie van het terreurniveau. Premier Michel bedankt de bevolking voor het begrip en hoopt dat het normale leven weer zo snel mogelijk kan beginnen.