Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peru: $80 mln meer citrus en paprika naar VS

Volgens de Peruaanse minister van Landbouw, Juan Manuel Benites, zal de export van Peruaanse paprika's en citrus naar de Verenigde Staten €80 miljoen extra opbrengen. Dit bedrag zal, toegevoegd aan de export van andere producten naar diezelfde markt, resulteren in een extra €442 miljoen omzet.

"In onze prognose gaan we ervan uit dat het land €80 miljoen extra per jaar zal ontvangen voor deze twee producten. We hebben ook al de regelgeving die nodig is voor het zetten van de laatste stap voordat we de markt voor vijgen en granaatappelen volledig kunnen openen", aldus Benites in een persconferentie.

Bovenstaande werd verteld in het kader van een goedkeuringsprocedure van het protocol van fytosanitaire vereisten dat de toegang van beide producten in de Verenigde Staten autoriseert. De regering is via het ministerie van Landbouw en Irrigatie bezig met de laatste details van het proces om het bespuiten van asperges te stoppen. Met de Amerikaanse regelgeving zou dat de export een beetje afremmen.

Benites liet weten dat er nog een proces aan de gang is voor de implementatie van nieuwe transportmethoden voor blauwe bessen, die in de export €35 miljoen genereren. "De export zou drievoudig kunnen stijgen, omdat er middels het initiatief nieuwe exportmethoden zullen worden geïmplementeerd. Tegenwoordig worden blauwe bessen met het vliegtuig geleverd en ontsmet in de Verenigde Staten, maar als dat in Peru wordt gedaan, kunnen we het fruit in grotere hoeveelheden verschepen, wat resulteert in meer export", besloot Benites.
Publicatiedatum: