Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Roemenië ziet positieve resultaten btw-verlaging

Op 14 juli maakte de overheid bekend dat de prijzen voor voedsel tussen juni 2014 en mei 2015 met gemiddeld 8,2% waren gedaald. De waarde van de voorradige waren op de markt ging in een jaar omhoog van omhoog 10 miljard euro naar 11,5 miljard. Dat schrijft de Roemeense ambassadeur in een brief op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De verantwoordelijke minister kon niet zeggen of de verhoogde consumptie echt is of alleen een effect is van de krimpende zwarte markt. "Het is in elk geval een goed resultaat. De verkoop van producten waar belasting op wordt geheven is gestegen met 12 tot 15 procent en dit is een positieve ontwikkeling."

De Roemeense overheid gelooft sterk in de meerdere positieve effecten van de BTW reductie zowel op sociaal als economisch niveau. De overheid ging er van uit dat een belastingverlaging de koopkracht en economische groei (van 3 naar 5% in 2015) zouden zorgen voor een toename in consumptie en het aantrekken van investeerders.