Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Paul Bol voert secretariaat NTWG bij GroentenFruit Huis

Sinds 2006 vertegenwoordigt Paul Bol, DPA bij GlobalGAP. De laatste vier jaar als voorzitter van het Technisch comité plantaardige productie. Bij de aanvang van zijn werkzaamheden bij GlobalGAP was Paul Bol nog actief als teler. Zijn praktische kennis en ervaring biedt een toegevoegde waarde bij het verder verbeteren en actualiseren van GlobalGAP. Sinds juni 2015 is Paul Bol 1 dag week in dienst bij GroentenFruit Huis en voert daar het NTWG secretariaat.

Als gevolg van zijn overige werkzaamheden voor Global GAP heeft Paul Bol zitting in de Nationaal Technische Werkgroep (NTWG) van GlobalGAP. Dit is een aan GlobalGAP verbonden landelijke werkgroep die in Nederland een voortzetting is van het GlobalGAP Platform. Hierin zijn alle partijen vertegenwoordigd die in Nederland met GlobalGAP te maken hebben.

Vertalen en implementeren
Onder andere schema's voor bewaking en borging van voedselveiligheid dienen continue te worden verbeterd. GlobalGAP hanteert een cyclus van 4 jaar. Recent is de nieuwe versie van GlobalGAP uitgebracht. Na het uitbrengen van een nieuwe, wereldwijd geldende, versie heeft de NTWG een belangrijke taak aan het vertalen en implementeren van deze versie in de Nederlandse situatie. Gedurende de looptijd van een versie volgt de NTWG de (uit)werking in de praktijk. Voor vraagstukken wordt een oplossing gezocht en indien noodzakelijk wordt dit gedaan in samenwerking met het secretariaat van GlobalGAP in Keulen.

Specifieke kennis en ervaring
Het secretariaat van de NTWG was voorheen ondergebracht bij het PT. Bij de opheffing van het PT is deze taak meegegaan naar het takenpakket van GroentenFruit Huis. Het betreft een deeltaak, die binnen de zich ontwikkelende organisatie van GroentenFruit Huis lastig bleek toe te voegen aan bestaande taken. Dit heeft o.a. te maken met specifieke kennis en ervaring die gewenst is om dit secretariaat naar behoefte in te vullen.

GroentenFruit Huis is daarom blij te kunnen melden dat Paul Bol, naast zijn vertegenwoordiging in GlobalGAP, ook het secretariaat van de NTWG voor zijn rekening neemt. De werkzaamheden zijn ingeschat op 1 dag in de week. Hoewel veel werk op afstand kan worden gedaan, zal Paul Bol regelmatig op kantoor zijn om met name in contact te blijven met collega's. Dit om te borgen dat diverse werkzaamheden met raakvlakken goed afgestemd blijven worden.
Gaandeweg zal worden bekeken hoe de werkzaamheden zich ontwikkelen en of er nog andere werkzaamheden zijn die goed passen bij de expertise en kwaliteiten van Paul.
Publicatiedatum: