Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BLE Marktrapport 18/15

Duitse verkoopprijzen van groenten, fruit en tropisch fruit

In de nieuwsbrief van het Federale Ministerie van Landbouw en Voedsel (BLE) van week 18/2015 stond een kort overzicht van de meest voorkomende producten op de Duitse groothandelsmarkten.

Appelen
Met het toegenomen aanbod kunnen de prijzen moeilijk op hetzelfde niveau blijven. Door het overzeese aanbod (vooral de Chileense Royal Gala) zullen verkopers prijsverlagingen moeten accepteren.

Peren
In het algemeen bevinden de prijzen zich rond de gebruikelijke marges. In München was in de meeste gevallen een neerwaartse trend zichtbaar.

Druiven
De toestroom van druiven is aan het dalen. Er was geen bijzonder grote vraag en werd er snel aan voldaan. Met overtuigende kwaliteit en smaak is er beantwoord aan de vraag van kalenderweek 17.
 
Aardbeien
De week begint moeilijk. Met de vakantie in zicht was er een grote vraag naar aardbeien, die steeds verder steeg. In Hamburg zorgt het Spaanse fruit voor verminderde kwaliteit. Dat leidt op zijn beurt tot een lagere prijs.

Kiwi's
Bij kiwi's is het aanbod afgestemd op de opslagfaciliteit, waardoor de prijzen niet significant veranderen.

Citroenen
Het aanbod is afgestemd op de vraag. Hierdoor zijn er weinig fluctuaties in de prijzen. 

Bananen
Distribiteurs houden bij de invoer rekening met rijpheid en vraag, zodat er niet te veel producten op voorraad zijn. Hierdoor zijn de prijzen stabiel gebleven.

Bloemkool
Duitsland is begon met de eerste leveringen van dit seizoen. De kleine partijen zorgden niet voor snelle transacties. Kratten van 6 en 8 stuks kostten tussen € 7,50 en € 9,-.

Sla
De ijsbergsla komt uitsluitend uit Spanje, maar de beschikbaarheid is sterk gedaald. De prijzen zijn verslechterd.

Komkommers
Ook het aanbod van komkommers wordt aangepast aan de mogelijke opslag, dus de prijzen zijn stabiel gebleven.


Fruit
Er wordt minder fruit geleverd dat afkomstig is uit Zuid-Europa, dus de aanwezigheid van het Centraal-Europese fruit stijgt. Over het algemeen zijn de prijsklassen zich aan het verbreden, afhankelijk van de markt en de kwaliteit.

Paprika
De Nederlandse import is niet groot genoeg om aan de vraag te voldoen. De prijzen schoten omhoog vanaf het midden van de week.

Asperges
De voorziening van het nationale grondgebied is aanzienlijk uitgebreid. Vanwege het weer is de vraag licht verschoven. De prijzen daalden. De beschikbaarheid is sinds vrijdag verbeterd.

Uien
Het aantal binnenlandse producten daalde, maar de import verhoogde. Dit resulteerde in een prijsvermindering van de uien.


Voor meer gedetailleerde prijzen: BLE Prijsverslag voor groenten, fruit en tropisch fruit
Publicatiedatum: