Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vietnam: Samenwerking nodig om AGF-sector competitiever te maken

Experts in Vietnam hebben aangegeven dat de nationale AGF-sector moet investeren om het gat kleiner te maken tussen planning en implementatie dat telers zo kwetsbaar maakt voor schommelingen in het weer en de marktsituatie. Op een recent forum georganiseerd door de overheid hebben experts en autoriteiten ideeën uitgewisseld en langetermijnoplossingen gezocht om de AGF-sector competitiever te maken. Nguyen Trong Thua, de directeur van landbouwministerie, zegt dat er een groot verschil blijkt te zijn tussen wat er goed uitziet op papier en wat goed werkt in de praktijk.

Telers produceren vaak meer dan dat zij kunnen verkopen, waardoor ze kwetsbaar zijn voor prijsschommelingen. Plannen van bovenaf bereiken de telers vaak ook niet. Een voorbeeld is dat het Ministerie van Landbouw 10.000 hectare macademia notenbomen wil aanleggen tegen 2020 in regio's met goede weersomstandigheden. Maar er is niet genoeg informatie over de grotere gebieden en, wat blijkt, er bestaan al duizenden hectare macademia notenbomen. De samenwerking tussen de overheid, wetenschappers en telers is vaak zwak.

Publicatiedatum: