Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Duitsland: "Minimumloon bedreigt land- en tuinbouw"

Het voorzitterschap van de "Deutsche Bauernverband" (DBV) vraagt in een verklaring om de "volledige afschaffing" van het minimumloon voor korte termijn-seizoenarbeiders.

"Het minimumloon en de gerelateerde documentatie-eisen verpesten het voor onze telers van speciale gewassen", zegt DBV-directeur Joachim Rukwied over het minimumloon voor de Duitse landbouw. Er zijn ongeveer 310.000 seizoenarbeiders werkzaam in de Duitse bedrijven groenten, fruit, wijn of hop. De werknemers komen voornamelijk uit Oost-Europa. Het hoogseizoen voor werk is vooral tijdens de oogst. Dit moment is van cruciaal belang voor het economische succes van een bedrijf of de teler. De DBV voorzitter beweert: "Eventuele extra bureaucratische lasten moeten tijdens deze periode worden vermeden." Volgens hem moeten de documentatie-eisen op zijn minst worden vereenvoudigd. Het opgeven van de gewerkte uren moet genoeg zijn.

Daarnaast merkt de voorzitter op dat veel plantages werken met familieleden. De DBV beweert dat de meewerkende familieleden niet onderworpen zouden moeten worden aan bureaucratische overregulering. De verklaring van de DBV benadrukt ook de afhankelijkheid van het weer en dat het gaat om verse producten. Hierdoor zou deze situatie afzonderlijke vrijstellingen krijgen in het arbeidsrecht.


Voor meer informatie:
www.bauernverband.de/erklmindestlohn2015

Publicatiedatum: