Jaaroverzicht 15-30 juni

Eerste editie GreentechDe eerste editie van de GreenTech vond in juni plaats. Drie dagen beurs, ruim driehonderd stands resulteerde in een fotoreportage van ruim 450 foto's. Bekijk de fotoreportage hier.


Transportonderneming Fijan & Mostert Logistics uit Zevenhuizen is alsnog failliet verklaard. Medio maart verklaarde bestuurder Thomas Mostert dat een faillissement nog niet aan de orde was, maar dat er een week later meer bekend zou worden over de status van het bedrijf. Die toelichting kwam echter nooit. Wel staakte de logistiek dienstverlener vanaf die tijd de transportactiviteiten.
Directie en vakbonden hebben een akkoord gesloten over een grote reorganisatie bij tuinbouwbedrijf Hartman in Sexbierum. Dat meldt Omrop Fryslân. Alle werknemers moeten opnieuw solliciteren naar een baan bij het bedrijf. Zij krijgen dan een lager salaris. Zo moet een half miljoen worden bespaard.


Bijna 6 hectare nieuwbouw bij Gardener's Pride


Bij andere kwekerijen staat het een stuk beter voor. Glastuinbouwbedrijf Gardeners Pride in Bitgum breidt fors uit om Albert Heijn ook in de wintermaanden te kunnen voorzien van speciale tomaten. In december worden de eerste tomaten geoogst.


Het overlijden van komkommerteler en ZLTO-bestuurslid Tiny Aerts zorgde voor verslagenheid in de Nederlandse tuinbouwsector. Hans Huijbers, voorzitter ZLTO, schreef een aangrijpend In Memoriam.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven