Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bijna 6 hectare nieuwbouw bij Gardener's Pride

Glastuinbouwbedrijf Gardeners Pride in Bitgum breidt fors uit om Albert Heijn ook in de wintermaanden te kunnen voorzien van speciale tomaten. In december worden de eerste tomaten geoogst.

Het is al geruime tijd crisis in de glastuinbouw en dan vooral bij de tomatentelers. Opmerkelijk is dan ook dat glastuinbouwbedrijf Gardeners Pride in Bitgum circa 9 miljoen euro kan investeren in bijna 6 hectare tomatenkas. ,,De prijsmalaise doet zich vooral voor bij de vleestomaten", legt mede-eigenaar Marco van Overbeek uit aan de Leeuwarder Courant. ,,Wij zijn gespecialiseerd in het segment snack- en cherrytomaatjes in bekers en emmers. Dat rendeert beter."


In mei is er begonnen met de uitbreiding, grenzend aan de bestaande kas in Beetgum. Op hun website plaatst Gardener's Pride deze foto. Op de site zijn de vorderingen van de bouw te volgen.

Gardener's Pride
Op de site van Havecon staat informatie op het project. De nieuwe kas in Beetgum (Friesland) wordt 5,9 ha groot, met een tralielengte van 12 meter en een gootlengte van 205,64 meter. De kolomhoogte is 7 meter, de vakmaat 5 meter en op de kas komt 2120x1667 mm diffuus glas met AR-behandeling te liggen onder een hoek van 22 graden.

Onderstaande reportage maakte Omrop Fryslan over de nieuwbouw in Bitgum.
Publicatiedatum: