Jaaroverzicht september

Rusland komende jaren nog niet zelfvoorzienend

Tholen - In september liep de media over van verhalen over de Russische boycot. Het was bijna alles Rusland wat de klok sloeg. Ook op AGF.nl publiceerden we er veel over. Alle artikelen over de Russische boycot kun je vinden via deze link. De belangrijkste 'Rusland-verhalen' en de ontwikkelingen rondom de importstop van september zetten we hieronder op een rijtje:Rusland blijf inzetten op eigen teelt

Boycot kost EU 5 miljard per jaar

Polen, Spanje en Nederland grootste exporteurs Rusland

Vietnam en Rusland sluiten handelsovereenkomst

Rusland komende jaren nog niet zelfvoorzienend

Toch nog veel Europese AGF-ers op Worldfood Moscow

Omgekat product op Russische markt

Russische retail gaat zelf telen

Nieuwe compensatie EU: 165 miljoen extra


En ander nieuws:
John van Eeden Petersman is de man achter Koe & Zoo en zijn nieuwste bedrijf is Kaasdeco. Deze (internet)winkels verkopen decoratiespullen. Grote kunststof appels en peren, een levensgrote koe of een schattig schaapje om je eigen winkel of stand op te fleuren. Hij bedroog veel mensen en was daarom te zien in het TV-programma 'Opgelicht'.Telerscoöperatie Harvest House kiest er bewust voor om geen zaken te doen met de retail, met de eindklant. "Wat betreft marketing hebben we wel contact met de eindklant en gaan we ook samen om tafel. Maar in de prijsvorming kiezen we bewust voor een tweetrapsraket", vertelde Jelte van Kammen tijdens het Strandfeest van Harvest House, waar wij een reportage van maakten.Op 3 t/m 5 september heeft de Asia Fruit Logistica plaatsgevonden in Hongkong. Deze editie heeft volgens organisator Gerald Lamusse de verwachtingen overtroffen met een sterke groei in zowel exposanten als bezoekers. Standhouders waren positief over het aantal en de kwaliteit van de bezoekers. Op de eerste avond van de beurs vond de jaarlijkse receptie plaats op uitnodiging van Wilfred Mohr, Nederlandse Consul Generaal.

Op de Grossmarkt in Hannover staan zo'n 30 importeurs, groothandelaren en telers die bijna allemaal zijn gespecialiseerd in aardappelen, groenten en fruit. Hannover is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Nedersaksen. Redacteuren Gertrude Snoei en Izak Heijboer verkenden donderdagnacht 28 augustus deze markt.

Half september besliste de raad van bestuur van de groep Veiling Haspengouw met de algemeen directeur, Renaat Kuipers, om de samenwerking na 23 jaar te beëindigen.

Op het ABC Westland terrein in Poeldijk is aangevangen met de sloop van enkele bestaande hallen om plaats te maken voor de nieuwbouw van groothandelscentrum Food Center Westland fase 1. Indien het bouwschema volgens plan verloopt, zullen de eerste bedrijven zich in april 2015 in het nieuwe centrum gaan vestigen.

Op zaterdag 20 september is Theo van der Kaaij overleden. De oprichter van RedStar is 92 jaar geworden.

Nieuwe afzetgebieden en nieuwe technologieën bieden kansen voor de steeds strenger wordende eisen op gebied van voedselzekerheid en voedselveiligheid. Dat bleek gisteren tijdens de bijeenkomst van de Agro Business Club Westland, waar verslogistiek centraal stond. "Treinverbinding Spanje-Nederland heeft veel potentieel", zei Jan Willem Peppink, Bakker Barendrecht bij Agro Business Club Westland.

Er ligt een voorstel tot sluiting van Bos Brothers Fruits & Vegetables. Daarmee zouden 167 mensen op straat komen te staan. "We willen benadrukken dat er alleen een voorstel ligt tot sluiting. Dit voorstel wordt voorgelegd aan de ondernemingsraad van Bos Brothers. Die ondernemingsraad is nu in oprichting en we zullen de juridische termijn van 13 weken hierin moeten volgen", laat Derk van Duijvenboode in een reactie weten.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven