Special jaaroverzicht 16-31 mei

Koningin Maxima tussen de groenten


Op 20 mei vond de eerste Algemene Ledenvergadering van het GroentenFruit Huis plaats in het Classic Park Museum in Boxtel. Veel AGF-handelaren waren op de ledenvergadering afgekomen om tussen de klassieke motorvoertuigen van de familie van Dijke bij te kletsen en zich te laten informeren over tal van handels-aangelegenheden. Sprekers waren voorzitter Tjibbe Joustra van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, directeur Machiel van der Kuijl van EVO en TV-presentator Wilfred Genee, die samen met zijn vrouw het boek 'Vullen of Voeden' schreef en zich inspant om gezonde voeding te promoten.


Tijdens een tweedaags werkbezoek aan Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen schonk Koningin Máxima, onder toeziend oog van zeer veel enthousiaste Duitse burgers, bijzondere aandacht aan de campagne 'Frische ist Leben'. Deze driejarige trilaterale promotiecampagne voor groente en fruit in Duitsland, is tot stand gekomen dankzij samenwerking tussen Nederland, Duitsland en België. De Nederlandse ondernemers Thomas Ruiter en Menno Keppel trokken in 2004 naar Thailand en bekeken de tuinbouw. Tien jaar later staan ze aan het hoofd van het Thaise tomatenmerk Take Me Home. Wat begon als een demokas voor hun zaden, is nu een goed geolied teeltbedrijf. Hoe hebben ze dat gedaan?Bayer CropScience Vegetable Seeds opende in mei in 's-Gravenzande haar Tomaten Demokas op feestelijke wijze geopend. Er was veel belangstelling voor. In kleine groepen werden afzonderlijke onderwerpen toegelicht en besproken, waarbij ook ruimte was voor discussie en vragen.

Maar ook slecht nieuws in mei. Het faillissement van het kassenbouwbedrijf Zwirs-Knijnenburg werd halverwege de maand uitgesproken. Dat bevestigt de Rechtbank van Rotterdam. Het faillissement werd door het bedrijf zelf aangevraagd.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven