Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Saudi-Arabië: Expats beperkt tot kopen 3 kartons agf

Het besluit van de stad Jeddah om de aankoop van grote hoeveelheden uit de centrale groentemarkt te beperken totslechts Saoedi's, heeft zelfs de Saoedische handelaren geƫrgerd. Expats mogen maximaal drie kartons groenten en fruit kopen. Met deze regeling probeert de regering de prijzen in bedwang te houden en wederverkoop in te perken.

Een hoge ambtenaar zegt dathet ministerie op agressieve wijze dwingt dat de regeling, die de mogelijkheidvoor buitenlanders om grote hoeveelheden in te kopen beperkt, wordt nageleefd. De lokale pers berichtte echter wel dat het voor buitenlanderstoegestaan is om groenten en fruit voor hun eigen huishouden te kopen.

Sohaim Al-Ghamdi, een vooraanstaande Saoedische zakenman, stelt dat het verbieden van aankoop van grote hoeveelheden door niet-Saoedi's een verkeerde beslissing is, aangezien de meeste inkopers en winkeliers buitenlanders zijn. Een andere handelaar, Al-Qurashi, onderschrijft dit: De regeling kan resulteren in een omzetdaling enin een stijging van de groente-en fruitprijzen.


Publicatiedatum: