Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Roemenië: 28 verdachten van belastingfraude bij groenten en fruit ondervraagd

28 verdachten van het ontduiken van belastingen op groenten en fruit worden ondervraagd door aanklagers van het DIICOT. Tot de verdachten behoren onder meer twee ambtenaren van het Nationale Agentschap voor Fiscale Administratie. 

Er zijn 46 onderzoeken uitgevoerd om een criminele organisatie, die gespecialiseerd is in belastingontduiking en het witwassen van geld, te ontmantelen. In 2013-2014 importeerde de organisatie groenten en fruit uit non-EU-landen, zoals Turkije door tussenbedrijven te gebruiken om zo het betalen van belastingen te ontduiken. Dat resulteerde in een verlies van 108 miljoen Roemeense leu (ongeveer 24 miljoen euro). 

Onderzoekers van DIICOT zeiden dat de bedrijven die gebruikt werden door de criminele keten, nooit werknemers of kantoren op de aangegeven locaties hadden, maar dat er slechts lege tankstations of garages stonden. De onderzoekers zijn bezorgd over de mogelijke betrokkenheid van twee ambtenaren van het Nationale Agentschap voor Fiscale Administratie, waarvan wordt vermoed dat ze de criminele activiteiten gesteund hebben.
Publicatiedatum: