Aanneemwerk, een bijzondere vorm van personeelsvoorziening

Als het woord personeelsvoorziening valt, denkt men bijna altijd aan uitzendbureaus die bedrijven voorzien van personeel. Maar het kan ook anders.

VZM Uitzendgroep zendt niet alleen mensen uit in de glastuinbouw maar neemt ook werkzaamheden aan die de tuinder wil uitbesteden. De aanneemwerkzaamheden zijn ondergebracht in het zusterbedrijf VZM Complete Projecten.

Al meer dan 12 jaar verrichten wij aanneemwerk. Eerst in de paprikateelt en -oogst, daarna in de tomaten. Inmiddels hebben we ook aanneemprojecten in de komkommers en bekijken we met bloementelers wat in hun kassen het uitbesteden kan opleveren. We zijn in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een grote speler in het aanneemwerk. Ons 'areaal' is momenteel meer dan 150 ha.

Het succes van VZM Complete projecten hebben we kunnen we realiseren door het vakmanschap van twee werelden te combineren. De Turkse wereld en de Nederlandse wereld

Mensen met een Turkse achtergrond, waar zij ook vandaan komen, blijken een goed gevoel voor planten te hebben en zijn bereid hard te werken. Nederlanders zijn van oudsher meesters in het opzetten en managen van grote en complexe bedrijven. Ons aanneembedrijf wordt gerund door Bas van Zwienen en Metin Ala, die een Turkse achtergrond heeft.
Metin (1974), die met zijn assistenten de medewerkers in de kassen aanstuurt, heeft van jongs af aan in de paprika's, tomaten en komkommers gewerkt. En zoals het een beginnend ondernemer betaamt al vanaf zijn zestiende op aanneembasis.

Metin spreekt niet alleen de taal van de tuinder maar ook die van Turkse mensen. Hij selecteert hen uit Nederland, Griekenland en Oost-Europa en heeft hun vertrouwen. Metin over zijn wijze van aansturen: "Als je wilt slagen in het aanneemwerk, zorg dan niet alleen goed voor het gewas van de tuinder maar ook voor je personeel en je onderaannemers (zzp-ers) zowel in financieel als in sociaal opzicht. In het aanneemwerk is motivatie namelijk net zo belangrijk als vakmanschap."

Bas (1970) is als zzp-er werkzaam geweest in diverse teelten en was ooit bedrijfsleider in een paprikakas. Zijn praktische kennis weet hij theoretisch te onderbouwen met zijn afgeronde opleiding MBO-tuinbouw. Behalve directeur van VZM Uitzendgroep bv is hij ook directeur van VZM Complete Projecten bv.

Bas heeft jarenlange ervaring met het managen van grote projecten en het aansturen van mensen op afstand in de glastuinbouw. Hij is de architect van de infrastructuur op het gebied van aansturen, controle, communicatie, transport, huisvesting, administratie, financiƫn en IT. Bas steekt zijn passie voor de tuinbouw niet onder stoelen of banken: "Als ik door een kas loop, denk ik wel eens met heimwee terug aan de tijd dat ik dagelijks tussen de planten en bloemen werkte. Tja, oude liefde roest niet zeggen ze wel eens."

Voor meer informatie:
VZM Uitzendgroep
Hoekeindsehof 11
2665JZ Bleiswijk
Telefoon: +31(0)10-5290970
Fax: +31(0)10-5290969
Internet: www.vzmuitzendgroep.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven