Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groeien in een veranderende arbeidsmarkt

Agriwerker werft en selecteert voor productie- en handelsbedrijven in de land- en tuinbouw. Agriwerker werkt met bemiddelaars in uw regio die allen uit de sector komen. Door de branche-focus van Agriwerker is de juiste match tussen kandidaat en bedrijf beter te maken. Of het nu gaat om productie, handel of management.
 
Specialisatie en professionalisering
Er leeft bij veel mensen nog steeds de gedachte dat werk in de agrarische sector niet sexy is. Niets is minder waar. De ontwikkelingen in techniek en communicatie volgen elkaar in hoog tempo op. De professionele bedrijven zorgen voor goede arbeidsomstandigheden en daarmee voor optimale prestaties. Dat zijn de bedrijven die de toekomst hebben. Het gaat daarbij in lang niet alle gevallen om schaalgrootte.

Ondernemerschap en doorontwikkeling
Neem de biologische sector. De consument heeft een romantisch beeld van een biologisch geteelde tomaat. Er is echter niets romantisch aan, behalve dan dat het gezond is en goed voor het milieu. Verder gelden ook voor de biologische bedrijven de economische wetten. Dat vereist ondernemerschap, ook van medewerkers. Je ziet dan ook dat ondernemers en medewerkers die zich continu blijven ontwikkelen door deel te nemen aan sectoroverleg, cursussen volgen en anticiperen op de personeelsbezetting het best in staat zijn zich te handhaven in de veranderende markt/maatschappij.
 
Goede medewerkers creëren groei
Ook Agriwerker blijft zich ontwikkelen. Bedrijven en kandidaten merken dat zij goed geholpen worden. Bedrijven krijgen een spiegel voorgehouden als ze een bepaalde vacature willen invullen. Er wordt door de bemiddelaar goed doorgevraagd naar de geschiedenis van het bedrijf, de positie waarin het zich nu bevindt en wat de ondernemer van de toekomst verwacht. Dit in combinatie met de eisen aan kandidaten om de werkzaamheden nu en in te toekomst uit te voeren. Het bedrijf heeft dan langer profijt van de nieuwe werknemer: bedrijf en werknemer groeien samen door. Dit is een van de achterliggende zaken die van belang zijn om continuïteit te waarborgen: bedrijf / baan toekomstbestendig te laten zijn.
 
Benut het grote netwerk van Agriwerker
Veel bedrijven hebben een prima P&O afdeling waar mensen dagelijks bezig zijn om aan de bedrijfs- en branchespecifieke eisen te voldoen. Echter, werving en selectie is een ander vak. Heb je als bedrijf voldoende wervingskracht om die ene juiste kandidaat in huis te krijgen en gaat, als je die denkt te hebben gevonden, die met jou in zee? Vaak is dat niet zo. Agriwerker beschikt over een uitstekend netwerk in de branche waardoor het mogelijk is voldoende kandidaten te selecteren voor een bepaalde functie. Tijdens dit proces blijft Agriwerker de geest van de ondernemer scherpen om er voor te zorgen dat ook die in staat is de juiste beslissing te nemen. Er wordt soms ten onrechte vanuit gegaan dat de kandidaat/sollicitant antwoorden moet geven op de vragen van de bemiddelaar en ondernemer. Minstens zo belangrijk is dat de vragen van de kandidaat/sollicitant gehoord en beantwoord worden. Agriwerker helpt in dat proces.
 
Inhuur kenniswerkers
Naast werving en selectie, biedt Agriwerker bedrijven de mogelijkheid om tegen gunstige voorwaarden op detacheringsbasis mensen in te huren. Soms is het wenselijk op eenmalige projecten kenniswerkers in huis te halen. Omdat niet altijd duidelijk is hoe lang een project duurt, is het verstandig die specialist te laten detacheren. Zo bied je duidelijkheid voor alle partijen.

Huub Huizinga
Agriwerker.nl
Raadhuisplein 21a
8911 HK Leeuwarden
Fax: 0842-151261
Email Huub Huizinga
T: 06 10 963 654

 
Publicatiedatum: