Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe MetaFIT-opdracht succesvol afgerond bij HortiTech

In week 24 heeft het buitendienstteam van Metazet wederom een nieuw MetaFIT project afgerond. Het betrof dit keer fase 2 van de installatie van het buisrailsysteem bij HortiTech. In dit project is ook de innovatieve MetaFIT-technologie toegepast.

In totaal zijn in beide fasen maar liefst 12.000 meter aan buisrails geïnstalleerd, verbonden met 1788 MetaFIT-koppelingen. Deze koppelingen hebben na ingebruikname bewezen volledig waterdicht te zijn, wat getuigt van de betrouwbaarheid en kwaliteit van deze innovatie.

Metazet kon dit project realiseren dankzij de geweldige samenwerking met Zwirs Horti Projects, Vvalo en Spuitbedrijf R. van der Horst. "De steun en het vertrouwen van HortiTech waren cruciaal voor het succes van dit project," zegt Roy van Meel, projectleider Metazet. "We kijken uit naar nog meer mooie projecten in de toekomst."

Wat is MetaFIT?
MetaFIT is een nieuwe techniek voor het verbinden van verwarmingsbuizen zonder de noodzaak van lassen. Lassen is tijdrovend en specialistisch werk dat al vroeg in het bouwproces moet plaatsvinden, wat logistieke uitdagingen met zich meebrengt. Met MetaFIT introduceert Metazet een oplossing die zowel sneller als minder specialistisch is. Dankzij de conische vorm van de verbindingen zijn ze net zo sterk en waterdicht als gelaste verbindingen.

De voordelen van MetaFIT zijn dat koppelen zonder lassen mogelijk is, met hierdoor snellere en eenvoudigere installaties. Ook biedt de oplossing flexibiliteit. Het inbrengen van (extra) groeibuizen of laagwaardige warmtebuizen in bestaande kascomplexen is eenvoudig.

Door het gebruik van een standaard 51 mm buis die wereldwijd beschikbaar is (EWN10219) is MetaFIT wereldwijd toepasbaar. Er zijn geen coatingreparaties nodig. Spuitwerk kan volledig worden aangebracht zonder dat er achteraf coatingreparaties nodig zijn.

MetaFIT zorgt ervoor dat verwarmingsbuizen pas in de laatste fase van de bouw geplaatst hoeven te worden, wat niet alleen de bouwtijd verkort, maar ook de veiligheid op de bouwplaats aanzienlijk verbetert. Zonder lassen is ook brandgevaar niet aan de orde bij installatie.

De techniek werd vorig jaar op GreenTech Amsterdam gelanceerd. Ook afgelopen GreenTech was er weer veel interesse in de innovatie.

Voor meer informatie:
Marco van der Weerd
Metazet
De Lierseweg 6
2291 PD Wateringen
Tel.: +31 (0)27 15 72 89
[email protected]
[email protected]
www.metazetformflex.nl

Publicatiedatum: