Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Publieke- en private partners kijken terug op GreenTech-week

Het Nederlandse tuinbouwhart klopte deze week op volle toeren

Het Nederlandse bedrijfsleven en partners vanuit de overheid hadden deze week één gezamenlijke missie. Honderden internationale gasten een onvergetelijke ervaring geven in de tuinbouwsector. Met een programma vol kennisdeling en matchmaking ontstonden waardevolle connecties tussen de inkomende delegaties en de Nederlandse sector. Hierdoor werden er gezamenlijk belangrijke stappen richting wereldwijde voedselzekerheid gezet.

Investeerders, overheden, kwekers en ondernemers vlogen vanuit alle regio's van de wereld in om meer te leren over het Nederlandse ecosysteem. Publieke en private partners sloegen de handen ineen om de sector sterk te positioneren op het wereldtoneel en Nederlandse kennis en kunde stevig te etaleren, rondom de strategische beurs GreenTech, die van 11 tot 13 juni plaatsvond in Amsterdam.Op maat gemaakt CEA-programma
Vanuit het Strategisch Beurs Programma werden internationale gasten meegenomen door alle facetten van de sector. Het doel: waardevolle connecties voor langdurige samenwerking realiseren tussen Nederlandse bedrijven en kennispartijen en internationale doelgroepen. Op maat gemaakte programma's brachten de delegaties naar hightech kassen, vertical farms, tech experts, supermarkten, kenniscentra, onderzoeksinstituten en uiteraard GreenTech. Hier werd hen de belangrijke bijdrage van Controlled Environment Agriculture (CEA) gepresenteerd aan het wereldvoedselvraagstuk en de productie van bloemen en planten voor een groene leefomgeving.Netwerken en kennis delen
De delegaties uit Brazilië, Canada, China, de Golfregio, India, Iran, Iraq, Japan, USA, Zuid-Korea en Centraal-Azië kwamen maandagavond 10 juni samen in World Horti Center in Naaldwijk tijdens een Exclusive Networking Dinner. Hier genoten zij aan de vooravond van GreenTech van verse lokale producten terwijl zij kennis maakten met Nederlandse bedrijven en kennispartijen. Op deze centrale plek op GreenTech werden diverse events georganiseerd om kennis en netwerken te delen met de internationale bezoekers. Ook organiseerde het collectief seminars rondom CEA en Water Management.

Nederland als epicentrum van de tuinbouw
Nederland vormt al decennia lang het epicentrum van de tuinbouw, maar met alle internationale aandacht, connecties en inspiratie voor innovatie klopte het Nederlandse tuinbouwhart deze week nog harder. Eén van de delegatieleden uit de Golf regio vertelt over zijn bezoek aan Nederland: "The information we received during this week will guide us to great developments for sustainably producing our food."


Aftermovie

Foto's zijn van Rolf van Koppen.

Voor meer informatie:
Dutch Greenhouse Delta
Tel: 0174 385 600
[email protected]
www.dutchgreenhousedelta.com

Publicatiedatum: