Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Viscon Group introduceert innovaties voor voedselproductie

Viscon Group, een bedrijf in automatisering voor de agro- en foodsector, introduceert twee nieuwe technologieën: Viscon SwiftPick Technology en Viscon InSight Technologie. Deze innovaties worden gepresenteerd tijdens de Greentech in Amsterdam.

Uitdagingen en innovaties
De Nederlandse agrarische sector kampt met uitdagingen zoals arbeidstekorten en strengere regelgeving op het gebied van duurzaamheid. Viscon Group ziet hierin een kans om met geavanceerde technologieën bij te dragen aan een duurzamere voedselproductie. Door de inzet van automatisering, robotica en AI Vision, helpt Viscon haar klanten om met minder middelen meer voedsel te produceren.

Viscon SwiftPick Technology
Viscon Group introduceert de Viscon SwiftPick Technology, een geavanceerde pick & place-oplossing die bedrijven in diverse markten de mogelijkheid biedt om hun productiecapaciteit te verhogen zonder extra ruimte in beslag te nemen.

Deze technologie is compact en kan met een minimale footprint worden ingezet. Waar traditionele robotoplossingen vaak veel ruimte innemen, maakt Viscon SwiftPick Technology het mogelijk om tot wel vier keer zoveel robots te implementeren op dezelfde oppervlakte. Dit resulteert in kostenbesparingen en maakt de oplossing toegankelijk voor zowel grote als middelgrote en kleine bedrijven die hun productie willen automatiseren.

Ondanks het compacte ontwerp en de kostenefficiëntie, doet de Viscon SwiftPick Technology geen concessies aan snelheid. De technologie is even snel als andere geavanceerde robotoplossingen en verhoogt de totale efficiëntie van de productielijn. Deze robots kunnen flexibel worden ingezet en samenwerken om de productie nog verder te optimaliseren.

Viscon InSight Technologie
Viscon's tweede innovatie, Viscon InSight Technologie, maakt gebruik van geavanceerde AI Vision. Deze technologie biedt oplossingen op het gebied van detecteren, kwalificeren en beoordelen, en kan in diverse sectoren worden toegepast.

Met Viscon InSight Technologie kan de uniformiteit van planten worden gegarandeerd door middel van intelligente analyse en data. Dit systeem beoordeelt verschillende aspecten van plantkwaliteit, zoals de grootte van stekjes en de dikte van stammen. Door gebruik te maken van geavanceerde grading algoritmes zorgt deze technologie voor nauwkeurige en efficiënte kwaliteitscontroles, wat resulteert in een hogere productkwaliteit en minder verspilling volgens het bedrijf.

De toepassingen van Viscon InSight Technologie strekken verder dan het waarborgen van kwaliteit en uniformiteit in planten. Deze technologie kan worden ingezet voor het nauwkeurig bepalen van het aantal tomaten aan een tros, het meten van de planthoogte, het tellen van bloemen, en voor cross-market toepassingen, zoals in broederijen voor het beoordelen van de kwaliteit van eieren. Deze technologie biedt bedrijven een oplossing om productieprocessen te optimaliseren en de productkwaliteit te verhogen.

Toekomst
Met de voortdurende groei van de wereldbevolking en de toenemende vraag naar voedsel, blijft Viscon zich inzetten voor efficiënte voedselproductie. De nieuwe technologieën van Viscon dragen bij aan het verminderen van voedselverspilling, verhogen de voedselkwaliteit en optimaliseren de productieprocessen. Door oplossingen te bieden, maakt Viscon agrarische processen rendabeler, schaalbaarder en milieuvriendelijker.

Voor meer informatie:
Viscon Group
www.viscon.eu

Publicatiedatum: