Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bioteelt Ruby Red levert Vitaetom nominatie BioVLAM 2024 op

Dieprode pruimtrostomaat voortaan ook biologisch beschikbaar

Vitaetom teelde dit jaar voor het eerst biologische 'Ruby Red' pruimtrostomaten, met een dieprode kleur. Zeven jaar na de lancering van de conventioneel geteelde variant ligt de Ruby Red tomaat sinds kort via BelOrta ook in bio-variant in de winkelrekken

Een nieuwe bioteelt is altijd een uitdaging, maar de eerste oogst leverde een goed resultaat op. Met dit toegankelijke product wil Vitaetom consumenten in het brede retailsegment laten kennismaken met smaakvolle biologische groenten.

De teelt van de speciale tomaat levert teler Koen Van Hauteghem en zijn team een nominatie op voor BioVLAM 2024. Vitaetom was ook genomineerd in 2022.

Koen Van Hauteghem: "Ik ben verrast dat ik genomineerd ben! Het voelt als een eer aan, echt. Ik ben al lang bezig met de opstart van de biologische Ruby Reds, en de oogst is veelbelovend. Dus daar ga ik zeker mee verder. Het is mijn droom om bio nog meer te promoten, we willen allemaal dat bio verder groeit!'

De BioVLAM is een jaarlijkse erkenning voor een biobedrijf uit de Vlaamse biosector dat gedreven is door innovatie en duurzaamheid en dat de bioboodschap enthousiast wil uitdragen. De uitreiking van de BioVLAM 2024 vindt plaats in september. De laureaat krijgt een trofee en een videoreportage over het project op www.allesoverbio.be en treedt een jaar lang op als ambassadeur voor bio. Die ambassadeursrol vertolkt Vitaetom sowieso al, getuige ook de uitgebreide rondleiding die vorig jaar tijdens de Bioweek bij het bedrijf georganiseerd werd.


Annelies, Walter en Koen Van Hauteghem

De andere genomineerden zijn: Bioboerderij De Vleterbeek, BLOMMM, Pajottenlander en 't Goed ter Heule.

Voor meer informatie:
Vitaetom
Facebookpagina

Publicatiedatum: