Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Software helpt teler beslissingen maken

Bij teeltbedrijf Agribolla in het Italiaanse Nettuno in de provincie Rome staat de derde generatie telers aan het roer. Het bedrijf is al zeventig jaar actief.

Het bedrijf strekt zich uit over 19 hectare met kassen met meerdere tunnels en heeft de afgelopen jaren een teeltdynamiek geïntroduceerd die onderscheid maakt tussen de winter- en zomerperiode. Antonio Bolla, eigenaar van het bedrijf, krijgt daarbij inmiddels hulp van software voor beslissingsondersteuning.

"In de winter wordt het hele areaal gebruikt om snijbiet, witlof, spinazie en peterselie te telen voor de verpakte ongewassen en vers gesneden producten, evenals selderij en cappuccinasla. Gedurende de zomerperiode worden rotatie en solarisatie uitgevoerd, waarbij extra gewassen zoals bonen, komkommers en aubergines worden geïntroduceerd. Dit zorgt voor diversificatie op de markt en een optimale vruchtbaarheid van de bodem."


Antonio Bolla, eigenaar van het bedrijf Agribolla

Perfect gewasbeheer dankzij DSS
Vernieuwing is de sleutel tot het overwinnen van klimaat- en marktuitdagingen, en dat gaat via beslissingsondersteunende systemen (DSS) en nieuwe productieprocessen. "Een van de uitdagingen waar we voor staan is ongetwijfeld productiviteit en het in de hand houden van de teeltkosten," vervolgt Bolla. "Nieuwe technologieën zijn een nuttig en betrouwbaar hulpmiddel om snelle, correcte en efficiënte beslissingen te nemen. Nadat we andere oplossingen hadden uitgeprobeerd, zijn we uitgekomen bij Evja en haar gepatenteerde DSS: het helpt ons en andere bedrijven om het gebruik van fytosanitaire apparatuur te optimaliseren en tegelijkertijd de gezondheid van het milieu en de geteelde producten te garanderen."

"Mijn eerste handeling van de dag is inloggen op het Evja-portaal en meteen de informatie lezen die het systeem voor mij heeft verzameld", zegt Bolla, "en op basis van deze informatie begin ik met het nemen van beslissingen, ik controleer of de irrigatie correct is, of de gezondheid van de plant of de vegetatieve gezondheid van de plant is gewaarborgd. Dit geldt ook als ik niet in de kassen kan zijn."

Het DSS is dus een integraal onderdeel van de dagelijkse routine van de teler, omdat "het het mogelijk maakt om met wetenschappelijke gegevens te beoordelen of het nodig is om schaduw te geven, te verwarmen, te beluchten, te irrigeren en te bemesten, waardoor het een praktische ondersteuning wordt van de ervaring van degenen die van de teelt hun beroep en missie maken."

Voor meer informatie:
EVJA S.R.L.
Via Benedetto Brin, 63
80142 Napels - Italië
+39 0810063832
[email protected]
www.evja.eu

Antonio Bolla
Azienda agricola Agribolla
Via Chiavari, 44
00048 Nettuno (Rome) - Italië
[email protected]

Publicatiedatum: