Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Door de kracht van planten te benutten zijn we erin geslaagd de teelt te verdubbelen"

STEP.ag betreedt de sector van de gecontroleerde tuinbouw. Dit bedrijf biedt tuinbouw-adviesdiensten gebaseerd op datagestuurde inzichten en is gespecialiseerd in midtech, hightech en semi-gesloten kassen, evenals vertical farms.

"We focussen op duurzaamheid door gebruik te maken van wat Moeder Natuur ons biedt, vertrouwend op datagestuurde praktijken om objectiviteit en herhaalbaarheid te verbeteren. Ook maken we gebruik van gecontroleerde omgevingspraktijken en -apparatuur en we focussen ons op winstgevendheid voor elk individueel project. Ons voornaamste doel is om meer te telen, met een hoge kwaliteit en voedingswaarde, terwijl we minder middelen gebruiken door datagestuurde teeltpraktijken te gebruiken. Op basis van onze ervaring is het haalbaar om dit te bereiken door onze stap-voor-stapbenadering," zegt het managementteam van STEP.ag.

Focus op het Midden-Oosten, Latijns-Amerika, Zuid-Europa en Azië
Volgens het bedrijf zijn de diensten toepasbaar op alle groenten, zachtfruit, sierplanten, potplanten en snijbloemgewassen. Het bedrijf richt zich voornamelijk op het Midden-Oosten, Latijns-Amerika, Zuid-Europa en Azië. Het managementteam legt uit waarom: "Het Midden-Oosten heeft een enorm potentieel om CEA-faciliteiten te ontwikkelen voor voedselproductie onder zware omstandigheden. Latijns-Amerika is belangrijk voor Step omdat het nog een onontgonnen markt is wat hightechadoptie betreft. Zuid-Europa is een significante markt omdat het een enorm potentieel heeft om het technologieniveau te verhogen met geavanceerde teeltstrategieën. Tot slot heeft Azië significant potentieel voor verticale teelt vanwege de verstedelijking."

Een stap-voor-stapbenadering en een divers team
Gevraagd naar wat hun bedrijf uniek maakt, antwoordt het Step.ag team het volgende: "Ons unieke verkoopargument is geworteld in onze innovatieve benadering. We benutten onze uitgebreide ervaring in projecten met gecontroleerde omgevingen wereldwijd, naadloos geïntegreerd met datagestuurde inzichten om onze ondersteuning te verbeteren. Bij Step hanteren we een stap-voor-stapbenadering: we beginnen elk project met een uitgebreid plan dat is afgestemd op de doelen van de klant. Dit plan dient als onze leidraad, terwijl we de nodige aanpassingen maken op basis van de evoluerende behoeften van de planten."

Volgens het team is het laatste project van het bedrijf, dat een maand geleden in het Midden-Oosten werd voltooid, exemplarisch voor deze benadering: "Door de kracht van planten te benutten, naast onze kennis, zijn we erin geslaagd de teelt te verdubbelen in vergelijking met voorgaande jaren. Bovendien bleef het afval door verpakking of afgenomen kwaliteit onder de 7%. Dit is vooral opmerkelijk gezien de zware milieuomstandigheden in de regio."

Het team van Step bestaat uit experts uit diverse vakgebieden. "Het stelt ons in staat om praktische ervaring te combineren met wetenschappelijke kennis. We hebben een passie voor gecontroleerde omgevingstuinbouw, met een focus op plantfysiologie en kastechnologie. De Step.ag experts hebben diverse projecten geleid, waaronder die met bladgroenten, kasgroenten en cannabisgewassen, over het Midden-Oosten, Zuid- en Noord-Amerika, Azië en Europa. We hebben gewerkt aan allerlei projecten, variërend van lowtech opstellingen tot ultramoderne semi-gesloten kassen."

Aanpassingen
Het Step.ag team deelt ook haar inzichten in de toekomstige ontwikkeling van de CEA-industrie. Het benadrukt het belang van het kunnen aanpassen aan de steeds veranderende marktontwikkelingen. "De markt moet in staat zijn zich aan te passen aan de evoluerende behoeften en uitdagingen waarmee het wordt geconfronteerd. Zo hebben de stijgende elektriciteits- en gasprijzen in Europa geleid tot de adoptie van LED-verlichting, terwijl het de energieconsumptie aanzienlijk verminderde. We moeten verschillende manieren van telen creëren met een lagere energie-input en dus lagere transpiratiesnelheden van planten. In het Midden-Oosten worden ze geconfronteerd met waterschaarste. Bovendien illustreren wereldwijde kwesties zoals het tomatenvirus de noodzaak om op de hoogte te blijven van de nieuwste technologieën, om de operaties te optimaliseren."

Voor meer informatie:
Step.ag
Tel.: +971 522239839
[email protected]
www.step.ag

Publicatiedatum: