Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sensordata samen in één uniform platform voor telers

Source.ag lanceert vandaag Source APIs. Deze nieuwste toevoeging maakt directe gegevensuitwisseling tussen sensoren in kassen en de Source.ag AI-oplossingen mogelijk. De eerste release van Source APIs, de Source API for Sensors, stelt telers volgens het snelgroeiende bedrijf uit Amsterdam in staat om de nauwkeurigheid van hun data te verhogen en biedt toegang tot een gecentraliseerd overzicht. Daarnaast stelt de Source API for Sensors telers in staat efficiënter operationeel op te schalen en hun teeltstrategieën verder te verbeteren met behulp van geoptimaliseerde inzichten.

Source API for Sensors biedt de mogelijkheid voor directe connectiviteit met sensoren van bijna alle fabrikanten. Momenteel werkt Source.ag al met Aranet, SenseNL en Quantified Sensor Technology. Hierdoor kunnen meetgegevens in realtime met Source worden gedeeld.

Data wortelzone
"Aranet zet zich in voor het verbeteren van tuinbouwtechnologie door middel van nauwkeurige en betrouwbare dataverzameling. De samenwerking met Source.ag om onze sensorgegevens te integreren via de Source API for Sensors is een belangrijke stap naar intelligentere en efficiëntere kasoperaties. Wij hebben het meest uitgebreide aanbod van sensoren voor de glastuinbouw, inclusief oplossingen voor het meten van het volumetrische watergehalte (VWC) in het substraat. De gegevens van onze sensoren over de conditie van de wortelzone en het gewicht worden gebruikt door de Source.ag Irrigation Control-module. Deze samenwerking onderstreept onze gedeelde ambitie: telers voorzien van hoogwaardige data en praktische inzichten, wat uiteindelijk leidt tot een hogere productiviteit en duurzaamheid in de glastuinbouw", zegt Gints Antoms, Global Business Development Director bij Aranet.

Weeggoot
"We zijn verheugd om samen te werken met Source.ag om telers de Quantified Sensor Technology "Smart Gutter" te bieden, waarmee gegevens aan de Source Iririgation Control-module voor irrigatiebeheer worden geleverd. De afgelopen anderhalf jaar hebben we gewerkt aan de integratie en hebben we de prestaties en nauwkeurigheid van de draadloze sensoren van Quantified rigoureus getest met behulp van Source APIs. Samen verleggen we de grenzen van landbouwtechnologie om een slimmere, efficiëntere toekomst voor glastuinbouw te waarborgen", zegt Paul Kengen, commercial lead bij Quantified Sensor Technology.

De lijst met integreerbare sensorfabrikanten wordt steeds langer en telers kunnen rechtstreeks contact opnemen met Source.ag om ondersteuning voor hun specifieke leverancier aan te vragen.

"Ons team is enthousiast over het praktisch toepasbaar maken van data. Daarom hebben we de Source API for Sensors ontwikkeld om gegevens van verschillende sensorenfabrikanten samen te brengen in één uniform platform voor telers. Het is geweldig om te zien hoe dit telers ondersteunt met een compleet overzicht van de omstandigheden in hun kassen. Bovendien maakt de constante uitwisseling van hoogwaardige data dat de AI-modellen achter onze oplossingen nog beter presteren, wat extra waarde voor de telers oplevert", zegt Adriaan van der Feltz, Product Manager bij Source.ag.

Source.ag heeft bij de ontwikkeling van Source APIs, net als bij hun andere producten, samengewerkt met telers. Door de praktijkgerichte kennis van de telers te combineren met de expertise van Source.ag op het gebied van plantenwetenschap en data-analyse, heeft het bedrijf de AI-software ontwikkeld.


Rien en Ernst, de oprichters van Source.ag

Voor meer informatie:
Source.ag
[email protected]
www.source.ag

Publicatiedatum: