Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Integratie nieuwe sensordata in klimaatcomputer

Telers die klimaatcomputers van Ridder gebruiken kunnen nu de techniek van Gardin integreren. "Het integreren van de technologie van Gardin in klimaatsystemen is een belangrijke stap voorwaarts in het sluiten van de kringloop in de glastuinbouw", zegt Ad de Koning, Innovatiemanager bij Ridder. "Het meten van de plant is belangrijk voor de volgende fase van verbeterde besluitvorming en uiteindelijk meer autonome teeltpraktijken."

Door gebruik te maken van de sensortechnologie van Gardin krijgen telers toegang tot actuele informatie over lichteffici├źntie, assimilatie en plantgezondheid. Deze integratie maakt een vertaling van plantensignalen naar bruikbare beslissingen over klimaatregeling mogelijk. Telers kunnen op basis van deze gegevens hun klimaatstrategie aanpassen aan de fysiologische behoeften van hun gewassen.

Sensoren van Gardin bij FromBoer in Dinteloord

Datagestuurd telen
"Inzicht in de fysiologische status van de plant is belangrijk voor de vooruitgang van datagestuurd telen", zegt Julian Godding, Lead Data Scientist bij Gardin. "De sensoren zijn een nieuwe mogelijkheid voor telers om hun gewassen beter te begrijpen. We willen telers de kans bieden om te anticiperen op de behoeften van de plant zodat ze een hogere opbrengst kunnen bereiken."

Telers zullen steeds meer genoodzaakt zijn om data te gebruiken om de CO2-uitstoot te beperken. Door fotosynthesegegevens te gebruiken in de dagelijkse bedrijfsvoering in kassen zetten telers een grote stap voorwaarts. Ze krijgen zo meer inzicht in de reactie van hun gewas op omgevingsfactoren.

Metingen verkregen met Gardin sensoren geïntegreerd in de Synopta van Ridder op het World Horticulture Center

Sander Barake, CTO bij Ridder: "Ridder wil graag samenwerken met leveranciers om het verspillen van middelen te voorkomen en een hogere productiviteit te bereiken."

Voor meer informatie:
Ridder
[email protected]
www.ridder.com

Gardin
www.gardin.co.uk

Publicatiedatum: