Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Fenotypering van planten toegankelijk en bruikbaarder maken"

"Gardin Pulse heeft meer dan 10 miljoen chlorofylfluorescentiemetingen geanalyseerd sinds juni 2023," zegt Connor Goddard, Head of Platform bij Gardin.

In zijn rol bij Gardin leidt Connor de engineering van het platform dat ervoor zorgt dat telers inzichten krijgen. De sensoren van Gardin verzamelen phenotyping data van planten en Connor's team zorgt ervoor dat deze data wordt geanalyseerd en op een heldere manier wordt gepresenteerd.

Gardin Pulse is het platform dat verbonden is met de chlorofylfluorescentiesensoren van het bedrijf en kan worden ingezet in elke indoor farm, vertical farm, kas en veredelaar zoals Enza Zaden. De oplossing van Gardin stelt telers in staat om continu de chlorofylfluorescentie, d.w.z. het vermogen van de plant om te fotosynthetiseren, en de plantactiviteit te controleren. Ook kan de belichting aangepast worden op basis van realtime gegevens en zo de stress bij planten verminderd worden. Op die manier wordt ook de gewasopbrengst verbeterd.


Links: Gardin Sensor in FromBoer Lettuce Farm. Rechts: Gardin Sensor in Bayer

Gardin heeft meer dan 160 sensoren geïnstalleerd in Europa, Noord-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika. Gardin Pulse wordt gebruikt om de fysiologie van meer dan 15 soorten groente-, fruit- en sierteeltgewassen te beoordelen. De populairste gewassen zijn sla, aardbeien en komkommers. "Over het algemeen gebruiken onze klanten de Gardin Pulse app twee keer per dag om de gezondheid van hun gewassen te controleren. De populairste inlogtijden zijn 's ochtends vroeg en halverwege de middag", legt Connor uit.

De grens van tien miljoen punten is een teken van schaalbaarheid
Gardin heeft meer dan tien miljoen datapunten geanalyseerd die, zoals Connor uitlegt, de schaalbaarheid van Gardin's oplossing aantonen. Maar zoals telers weten gaat het om meer dan alleen cijfers. Gegevens omwille van de gegevens kunnen snel ruis veroorzaken. De mijlpaal van tien miljoen is belangrijk voor de technologie, maar de echte waarde van Gardin zit in het vermogen om die metingen van chlorofylflorescence te vertalen naar bruikbare inzichten. Die inzichten maken duidelijk wanneer ze actie moeten ondernemen om gewasstress te voorkomen en hoe ze hun teeltregimes kunnen optimaliseren."


Gardin 'realtime' plantengezondheidsindex

Grote oppervlakken
Hoewel er andere chlorofylfluorescentietechnologieën bestaan legt Connor uit dat deze hoge resolutie op een enkel blad ten koste gaat van metingen over de hele kas. Het is technologisch of economisch niet haalbaar om bladsondes in de hele kas te installeren. De oplossing van Gardin levert gegevens over een veel groter gebied.

"Het verschil zit hem in het meten tot tien cijfers achter de komma op een enkel blad en het hebben van minder cijfers achter de komma in de hele kas. Ons systeem heeft ons in staat gesteld om een uitgebreide dataset te ontwikkelen voor meerdere gewassen en teeltomstandigheden dankzij de samenwerking met verschillende telers," zegt Connor. "Dit is belangrijk omdat je onder de meeste omstandigheden geen beslissingen kunt nemen op basis van een paar monsters of planten. Dat is wat we hebben ontsloten met ons systeem."Gardin API nieuw uitgebracht voor inzichten
Connor legt uit dat het monitoringsysteem en de intuïtieve gebruikersinterface van Gardin Pulse telers helpt om hun gewassen zo efficiënt mogelijk te laten draaien. Er is ook een toenemende vraag naar integraties die diepere analyses van gegevens mogelijk maken. Om aan deze vraag te voldoen heeft Gardin onlangs een reeks API's gelanceerd die een autonome integratie met bestaande systemen van klanten mogelijk maken.

Gardin is aanwezig op GreenTech Amsterdam op 11-13 juni op stand 05.212.

Voor meer informatie:
Gardin
gardin.ag

Publicatiedatum: