Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Slimme dimfunctie past belichting realtime aan op instraling zonlicht

RED Horticulture onthult zijn nieuwste innovatie op het gebied van slimme kasverlichting tijdens GreenTech 2024: Smart Dimming. Deze functie optimaliseert het gebruik van LED-licht door het spectrum dynamisch aan te passen op basis van de intensiteit van het zonlicht in realtime. Op die manier zorgen ze voor energie-efficiëntie zonder de groei van gewassen in gevaar te brengen.

RED ontwikkelde al meer dan 130 belichtingsstrategieën voor gewassen, waarbij verschillende zones ingesteld kunnen worden en het energieverbruik gemonitord, en inzichtelijk gemaakt wordt. Met Smart Dimming introduceert RED een gloednieuwe realtime, dynamische LED-optimalisatie. "Een aanzienlijke sprong voorwaarts ten opzichte van ons vorige 4-kanaals LED-verlichtingsoplossingen waarmee we een nieuwe standaard zetten in adaptief beheer van het lichtspectrum", zegt Regnier Ten Haaf van de Nederlandse vestiging van RED Horticulture. "Hiermee bieden we ongeëvenaarde controle over het energieverbruik en de gewasontwikkeling."

Hij legt uit dat de nieuwe functie Smart Dimming anders is dan andere oplossingen omdat de belichtingsinstallatie realtime geoptimaliseerd wordt. "In tegenstelling tot traditionele aan/uit managementsystemen of statische dimfuncties in klimaatcomputers, past onze Smart Dimming het spectrum continu aan de natuurlijke lichtomstandigheden aan. Daardoor wordt altijd voor het juiste lichtspectrum gekozen. Bovendien zorgt Smart Dimming ervoor dat er zo efficiënt mogelijk gebruik wordt gemaakt van energie, waardoor er daadwerkelijk op energie bespaard wordt. Hiermee onderscheiden we ons van de concurrenten en positioneren wij ons als meest duurzame en effectieve oplossing voor waar het gaat om kasbelichting."

Hoe werkt smart dimming?
Smart Dimming werkt met een geavanceerde combinatie van hardware en software. Het algoritme berekent realtime spectrum instelpunten op basis van zonlichtintensiteit, met behulp van zowel voorspelde als live gegevens van weerdiensten, energiediensten en sensoren.

"Door het stroomverbruik te optimaliseren en over te brengen naar de meest efficiënte LED-kleuren, verbetert Smart Dimming de fotosynthese met behoud van de gewasbalans", aldus Regnier. "Deze dynamische aanpassing begint bij een specifieke drempelwaarde voor de intensiteit van het zonlicht en verschuift het vermogen geleidelijk naar rode LED's, die het meest efficiënt zijn. Naarmate het zonlicht toeneemt, wordt het kunstlicht meer rood, waardoor de energie-efficiëntie wordt gemaximaliseerd."

De communicatie tussen de MyRED box en de verlichtingsarmaturen wordt vergemakkelijkt door RED's eigen RED Mesh protocol, wat zorgt voor een naadloze integratie en efficiënte werking. De armaturen communiceren hiervoor met de MyRED box via het eigen RED Mesh protocol. Dit is ook door RED ontwikkeld, en dat betekent naadloze integratie, en efficiënte werking. Smart Dimming is geïntegreerd in de MyRED app.

Belichtingsstrategieën
RED's Smart Dimming is in zes jaar ontwikkeld en is het resultaat van uitgebreid fotobiologisch onderzoek en productontwikkeling in zowel hardware als software. Regnier: "Na meerdere proeven met IT- en Agrospecialisten, tuinbouw gerelateerde onderzoeksinstituten en telers, hebben we het algoritme verfijnd om optimale prestaties te garanderen. Geïntegreerd in de MyRED app zorgt Smart Dimming niet alleen voor energiebesparing, maar maakt het ook autonoom lichtmanagement in kassen mogelijk."

Voor wereldwijde toepasbaarheid
Met Smart Dimming onderstreept RED Horticulture hun streven om telers te ondersteunen bij het verhogen van hun opbrengsten en duurzaamheid met innovatieve en slimme verlichtingsoplossingen. RED's Smart Dimming kan wereldwijd ingezet worden en is beschikbaar voor een breed scala aan kwekers, waaronder veredelaars, jonge plantenkwekers, snijbloemenkwekers en conventionele kwekers. "Het is een slimme oplossing die niet alleen de tuinbouwsector ten goede komt, maar zelfs van belang kan zijn voor andere industrieën die geavanceerd lichtmanagement vereisen", besluit Regnier.

Meer weten over deze innovatie? RED Horticulture zal deelnemen aan de GreenTech 2024. Een presentatie met betrekking tot Smart LED wordt dagelijks gegeven vanaf 14.00 uur bij stand 317 in hal 3.

Voor meer informatie:
Regnier ten Haaf
RED Horticulture
Word Horti Center, Europa 1
2672 ZX Naaldwijk
Mob.: 06 24 14 34 11
Office: 0174 705 617
[email protected]
https://www.horticulture.red/

Publicatiedatum: