Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Internationale tuinbouwpromotie rondom GreenTech

Nederland is klaar om duizenden internationale bezoekers te ontvangen rondom GreenTech, die van 11 t/m 13 juni plaatsvindt in RAI Amsterdam. Om Nederlandse oplossingen voor duurzame voedsel-, bloemen- en plantenproductie zo sterk mogelijk op de kaart te zetten bij het internationale publiek, slaan de overheid en het bedrijfsleven de handen ineen tijdens deze strategische beurs. Het doel? Nederland positioneren als het tuinbouwhart van de wereld en waardevolle zakelijke verbindingen leggen tussen het Nederlandse bedrijfsleven en internationale bezoekers.

Het Ministerie LNV, RVO, Topsector T&U, Gemeente Westland, AVAG, Dutch Greenhouse Delta, GreenTech, en World Horti Center werken samen aan deze gezamenlijke promotie binnen het Strategische Beurs Programma. Dit collectief ontvangt delegaties uit Brazilië, Canada, China, de Golf regio, India, Irak, Iran, Korea, Thailand, de Verenigde Staten en Thailand, bestaande uit kwekers, investeerders, overheden en beleidsmakers.

NL Paviljoen op GreenTech
Het Nederlandse ecosysteem wordt in de 'NL Paviljoen' in stand 05.728 op GreenTech gepromoot. Het paviljoen is meer dan een loket voor beursbezoekers en richt zich op het faciliteren van matchmaking en stimuleren van kennis delen. Met een programma worden Nederlandse best practices overgebracht en connecties gelegd tussen de inkomende delegaties en het Nederlandse bedrijfsleven.

Programma
De internationale delegaties worden vanaf maandag 10 juni ondergedompeld in de Nederlandse tuinbouw. Met op maat gemaakte programma's gaan zij dwars door het Nederlandse ecosysteem: van kas tot supermarkt en van universiteit tot aan GreenTech. Maandagavond worden alle delegaties ontvangen op een exclusief netwerkdiner in World Horti Center in Naaldwijk, waar zij kennismaken met bedrijven uit het Nederlandse tuinbouwcluster.

Het programma wordt dinsdag 11 juni hervat in RAI Amsterdam met de opening van GreenTech, waarna de delegaties een uitgebreid bezoek aan de beurs kunnen brengen. Tijdens deze beurs tonen meer dan 500 bedrijven hun innovaties op het gebied van tuinbouwtechnologie.

Om netwerken samen te brengen en kennis te delen, wordt op dinsdag 11 juni eveneens een netwerklunch op het NL Paviljoen en twee seminars op de Vision Stage georganiseerd. De sprekers gaan tijdens de seminars in op mondiale uitdagingen waar het Nederlandse tuinbouwcluster oplossingen voor biedt. Deze sessies zijn vrij toegankelijk.

  • 10:00 – 10:45 | Spearheading the future of food with cea: Learn about the most valuable worldwide trends and developments in Controlled Environment Agriculture. Dive into the world of leading CEA producers and Dutch technology suppliers, driving global food security and job creation. Moderated by Jaap Bond (Topsector T&U)
  • 11:00 – 11:45 | Water management: innovative integrated solutions;
    Together with the world's leading Dutch water experts, experiences and insights are shared from the global market. Learn from the best practices on regional water-related issues, looking at various challenging climates, from tropical hot to cold. Moderated by Annie van de Riet (AVAG)

Voor meer informatie:
Dutch Greenhouse Delta
Europa 1
2672 ZX Naaldwijk
Tel: 0174 385 600
[email protected]
www.dutchgreenhousedelta.com

Publicatiedatum: