Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe groeilamp voor hogedraadteelten

MechaTronix introduceert een aanpassing aan hun Coolstack Dynamic Groeilampen, nu volgens het bedrijf steeds meer telers hun hogedraadteelt dynamisch zijn gaan belichten.

"De meeste telers hebben geïnvesteerd in LED groeilampen die in staat zijn dynamische lichtstrategieën uit te voeren. Deze groeilampen maken het mogelijk om planten aan te sturen op de lichtsom. Daarnaast kunnen deze lampen het lichtspectrum aanpassen aan de behoeften van het gewas en/of de beschikbare straling in de kas."

Optica
MechaTronix adopteert de nieuwe Osram OSCONIQ P3737 LED's in hun Coolstack Dynamic Groeilampen in combinatie met een compleet nieuw ontworpen optica. De optica is op maat gemaakt voor hogedraadteelten zoals tomaten en komkommers. Dit resulteert in een ultra-hoge efficiëntie van meer dan 3,8 umol per joule, gecombineerd met een unieke lichtspreiding en diepte in het gewas. Deze nieuwe ontwikkeling biedt ook een oplossing voor lagere kassen met beperkte ruimte van tralie tot gewas om een volledige LED-verlichtingsopstelling te kunnen implementeren.

Glastuinbouw
Koen Vangorp, CEO van MechaTronix: "We willen onze grenzen verleggen door telers de tools te bieden die ze nodig hebben om hun opbrengsten en efficiëntie te maximaliseren."

MechaTronix is één van de grootste producenten van LED-groeilampen in Europa en maakt deel uit van de Eight Lakes group, met het hoofdkantoor in Breda. Vanuit haar vestigingen in Nederland, België, Canada en Taiwan ontwikkelt, produceert en verkoopt MechaTronix LED-groeilampen voor glastuinbouw en vertical farming. Tot op heden bedraagt hun geïnstalleerde oppervlak meer dan 700 hectare verlichte teelt, variërend van fruit- en groenteteelt tot siergewassen en vermeerderingsfaciliteiten.

Voor meer informatie:
MechaTronix
Tel: +31 (0)767901610
[email protected]
www.horti-growlight.com

Publicatiedatum: